gardin header stilar

gardin header stilar

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-03-07

Rubriken är den övre delen av en gardin som ansluts till en stav, knoppar eller montering ombord. Det finns flera grundmodeller är vanliga i färdiga gardiner eller sy mönster. Gardiner kan vara så enkelt som ett kvadratiskt eller rektangulärt tygstycke fäst fönstret gjutning eller väggen, eller så intrikata som fantasin tillåter. Ridån rubriker kan vara lika vanligt eller fancy.

Rod Pocket Foderrör

Ett av de enklaste och mest produktiva av alla gardin stilar är staven fickan huvudet. Tyget är vikt över överst på panelen och sys så att en ficka som stången är gängad igenom. Om väven panelen är bredare än fönstret, kommer den materiella formen mjuka samlar som det skjuts på stången. För adekvat fullhet, figur minst två gånger bredden på fönstret för antalet paneler eller bredd behövs tyg. En variant på stången fickan är att sy två rader med sömmar på foldover. En rad av sömnad fäster foldover på kroppen av gardinen, och den andra raden omsluter staven. Resten av tyget över stången fickan bildar en volang som det träs genom.

Tab Toppar

Tab gardiner använda tyg loopar att fästa gardinen mot staven. Slingorna är jämnt fördelade längs toppen av tyg panelen och sys i den övre fållen. Stången är sedan träs igenom flikarna. Flikar är ofta gjorda av samma tyg som själva gardinen. Gardiner använder två eller fler samordna tyger är ett undantag. Tab gardiner är bäst med dekorativ stång.

Uppbindning på Header

Uppbindning på headers liknar flik toppar i remsan stödja gardinen på stången. Kallas även ett underkläder sidhuvud, slips ons oftast tunna remsor av tyg jämnt fördelade längs upp på panelen --- två till en plats --- och är bundna i en båge eller en knut över staven. En variant är att använda samordna band som band. Denna stil fungerar bra med skira tyger.

Veck

Nyp veck varierar från de vanligaste trippel veck stil till pokal, penna och dubbla veck stilar. Var och en lägger fyllighet till tyget panelen på ett enhetligt sätt. Den övre delen av gardinen bifogas sedan en stav eller ringar med draperi krokar. Även sänggardiner över gardin och draperi paneler kan ha nypa veck.

Grommets

Grommets fram en nyare leta efter gardin rubriker. De omfattar jämnt fördelade kragarna eller öljetter längst upp fållen i tyget panelen. En dekorativ spö är sedan träs genom kragarna att samla gardinen på stången. Genomföringar är gjorda av metall eller plast och finns i olika färger vilket gör det enkelt att samordna staven hardware. This stil har en modern överklagande och ser rätt hemma i en trendig, minimalistisk miljö.

Annan artikel

 • idéer för stol järnväg gjutning
 • idéer för lagringsutrymme
 • hur man ändrar färg på förblandad injekteringsbruk
 • hem förbättring målning idéer
 • hur man gör en ridå för en välvd fönster
 • hur man gör romantisk middag laddare
 • hur man målar gamla husbil paneler
 • designidéer för att reparera trasiga plattor
 • Så lägger speglar
 • stuga kök makover idéer
 •