draperi topp behandlingar

draperi topp behandlingar

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-03-01

En top behandlingen ger draperier en färdig, dekoratör utseende. Top behandlingar lägga till färg och konsistens och mjuka upp de hårda kanterna på fönster. De ger ytterligare ett lager av ränta och draperier mer närvaro i rummet. Gardinkappor, swags och halsdukar funktion för att dölja hårdvara och översidan av draperier. Från deltid till mer avancerade, det finns många stilar i topp behandlingar att välja mellan.

Rod Pocket draperier

omhängen är vanligen 10 till 18 inches i längd och täcka toppar draperier. De flesta omhängen har en ficka sytts in i toppen av tyg där draperiet stången förs in och dolda. Det finns många stilar i gardinkappor stav ficka att välja mellan. Gratinerad omhängen har en kurvig, halvrund nederkant. En ballong kappa har ett samlat, puffiga utseende för en romantisk look. Det finns skräddarsydda, släta gardinkappor för en mer modern design. Veckat spö ficka omhängen ser bra ut med traditionellt eller formellt inredning.

Tab-och Tie-Top draperier

Tab-top omhängen har öppna loopar som glider över draperi stången. Typer av tabb-topp gardinkappor är standard, samlade och knapp fliken. Tie-top omhängen har öglor som knyter direkt på draperi stång och är lätta att ta bort för rengöring.

Swags

swags hänga i krökta, semi-runda formerna loopas under draperi stången. Detta är en formell topp behandling ofta utsmyckade med volanger, fransar eller andra utsmyckningar.

Halsduk

Halsdukar hänga från dekorativa halsduk krokar ovanför och på sidorna av fönstret. Den mellersta delen av scarfen hänger i veck i en halvcirkelformad form. Ändarna rinna ner från hakarna mot botten av draperier. Ett annat sätt att drapera en halsduk direkt från draperiet staven.

Taklister

vanligen gjorda av trä, är en taklist målade eller färgade och dekorerade med gjutning. Med klädd kornisch, stoppning och tyg täcka veden. Taklister finns i olika höjder, bredder och former.

Girlanger och halskrås

En GIRLAND är en top behandling av vikta tyg som hänger i en kurva och ramar överst i fönstret. Används med GIRLAND, är en jabot den vertikala ändarna av den behandling som hänger i veck ner sidor av fönstret.

Trender i Top Behandlingar

Inredning trender i topp behandlingar kräver användning av organiska, naturliga material. Slagklippare gjorda av bambu, trä, vävda gräs och lin ger en struktur titt hängde ensam eller över nyanser, persienner eller ren gardiner.

Annan artikel

 • anvisningar för hur fliken högst upp gardiner
 • hur man kan inreda ett rum hemma familj
 • typer av armaturer taklampa
 • hur man målar ett nytt rum
 • hur man kan inreda ett kök i land americana
 • hur laminat köksluckor
 • fri målning tips
 • hur man väljer kakel badrumsgolvet
 • hur man gör en papasan stol täcka
 • Stoppningen tips
 •