trä balk typer

trä balk typer

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-26

Laminerade, konstruerade, naturskog --- en balk är inte bara en bom och klassificeringar kan vara förvirrande. Trä, en riklig, förnybar resurs, ger en stark, lätt tillgängligt material för att bygga. Och trä balkar, stora bitar av trä som stöder stora last långa spännvidder, är fortfarande ett populärt val för strukturstöd bland byggare, ingenjörer och arkitekter. Det finns mer att trä balkar än att skära ner ett träd, och när du känner till de typer av trä balkar, kommer du ett steg närmare till planering och beräkning inramning projekt som proffsen.

Timber

" Timber "avser virke som har slipat i trä balkar. Fräsning är processen att ta ett fällt träd och klippning, hyvling och forma det till önskade dimensioner. En timmer är en bit av "naturligt" trä som har manipulerats av sågar i form av en balk. Timbers förbli en av de starkaste typer av balkar, men eftersom de är närmast typ till ett träd naturliga tillstånd, de absorberar och tappar fukten, vilket får dem att svälla, spricka och kontrakt över tiden. Om du kom ihåg att träd sällan, om någonsin, växa raka, kommer du att förstå att det är omöjligt att hitta en perfekt rak och strukturellt statiska timmer.

Limmade, laminerade balkar

limmade, laminerade balkar kallas allmänt att genom en mängd förkortningar och benämningar, såsom "limträ" och "paralam". En limmade stålbalksvalsverk består av flera lager av tunna, trälister limmas ihop för att skapa en stråle av standardmått. Den limmade stålbalksvalsverk är konceptuellt lika plywood i successiva lager av trä limmas ihop för att skapa former. Även naturen inte producerar träd på beställning, kan glulams tillverkas enligt specifikationer. Men på grund av kostnaderna för att särskild ordning och tillverkning, anpassad glulams tenderar att vara dyrare än liknande, naturligt trä.

I-Reglarna

I-reglar är prefabricerade träbalkar. Det avgörande kännetecknet för en I-balk är dess "jag"-form --- en lång, tunn OSB eller plywoodskiva går mellan två tunna, rektangulära eller kvadratiska, balkar laminerade. Plywood "blad" som går mellan små strålar kallas nätet. Utseendet på en I-balk liknar bokstaven I. I-reglar är tillverkade för att standarddimensioner eller görs på beställning. Denna typ av balk är konstruerad för att minimera produktionskostnaderna samtidigt maximera bärande styrka.

Annan artikel

 • idéer för utformningen av en tonåring sovrum
 • hur man målar en kreativ kök
 • hur man gör roman nyanser använda vanliga persienner
 • hur man hänga en stor bild
 • hur man hänga gardiner utan att borra
 • teen sovrum färg idéer
 • det bästa tyger att sy gardiner
 • möbler idéer för små rum
 • hur man målar gamla aluminium fasader
 • hur kakel speglar
 •