fakta om lysrör

fakta om lysrör

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-16

Lysrörslampor är några av de mest effektiva och miljövänliga lampor finns. De är kända för att använda cirka 20 till 40 procent mindre el jämfört med vanliga glödlampor och håller upp till 10 gånger längre. Deras kompakta stil och effektivitet gör lysrör perfekt för armaturer i bostäder, kontor och till och med gatubelysning

Historia

Människor tenderar att tänka på belysning, glödlampor och elektriska lampor som uppfinningen av Thomas Edison med sin glödlampor. Men uppfann Ed Hammer, en ingenjör för General Electric (GE) Compact Fluorescent Lamp (CFL) år 1976. GE befattningshavare gillade idén men den kommersiella produktionen krävs nya fabriker, som på den tiden skulle ha kostat GE $ 25. 000. 000, vilket leder dem att anse det som ekonomiskt lönsamt att producera. Designen småningom läckte och produceras av många andra innan GE kunde inleda ett licensprogram

Fördelar

lysrörslampor är cirka 66 procent billigare än vanliga optioner glödljus, samtidigt som samma mängd ljus. Dessa lätta glödlampor längre med en genomsnittlig livslängd på sex gånger så mycket som en glödlampa. Dessutom gör de inte släppa ut extra värme så vanligt med glödlampor, vilket minskar oron för brännskador och andra elektriska störningar.

Nackdelar

Den främsta nackdelen med lysrör är att de initiala kostnaderna kan vara upp till tre gånger jämfört med andra typer av glödlampor. Lysrörsbelysning är känt att flimmer märkbart, som kan visa sig störande för vissa användare. Det är också betydligt mindre attraktiv, särskilt eftersom de endast avger starkt vitt ljus, vilket också betyder att de inte kan användas för stämningsbelysning.

Statistik

Enligt Energy Information Administration (EIA), 9 procent av fastighetsel används för belysning syfte. Den genomsnittliga månadskostnaden för el av åldringshem i USA är ungefär $ 100, nio procent av $ 100 är $ 9, vilket innebär den genomsnittliga amerikanska hushållet spenderar i genomsnitt $ 108 om el för belysning. Lågenergilampor förbrukar bara i genomsnitt 25 procent av elen jämfört med glödlampor, som gör det möjligt amerikanska hushållen kan innebära besparingar på upp till $ 81a år med fluorescerande belysning alternativ.

Försiktighetsåtgärder

Fördelarna med att köpa lysrör innefattar det faktum att minskar de totala utsläppen kvicksilver i luften. Men alla lysrör innehåller små mängder kvicksilver, som är mycket giftigt vid kontakt. Över 20 procent av hushållen i USA använda sig av lågenergilampor och de utgör en stor hälsorisk om de inte kasseras på rätt sätt. Kvicksilver är en tungmetall och därför inte bryts ner till ett ofarligt ämne, som kan uppvisa symtom som huvudvärk, minnesförlust, darrningar och andra allvarliga nervsystemet.

Annan artikel

 • träslag trim
 • hur man kan inreda listen trim
 • hur man stuck över tegel utvändigt
 • hemmakontor hyllor idéer
 • diy faux marmor
 • teen rosa & orange sovrum idéer
 • hur man rengör sidenkuddar
 • hur man väljer färg färger för formen på ett rum
 • stuga öppen spis idéer
 • billiga baby inredning hantverk
 •