stilar av gamla fönster

stilar av gamla fönster

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-09-10

Du behöver:
trävirke (4 medium stycken för huvudgavel och fotgavel, 2 st långa för att skapa ramar, och många små bitar för dekorativ touch)
. Drop trasa.
Bekämpningsmedel.
Skill såg.
Drill.
4 1-av-6 fotstöd.
Nails.
Trä.
Sandpapper.
Bets.

Gamla fönster stilar berätta så mycket om historia och uppfinning som de gör om estetik kulturer som använde dem. Fönster med glas var en statussymbol, reserverade för de rika som hade råd med arkitektur-, transport-och hantverkare avgifter. Kyrkor gjort tidig användning av utstuderade glasfönster i sin mest ambitiösa katedraler. Inverkan av några av de utsmyckade och praktiska fönster stilar utvecklats genom historien kan ses i hemmen idag.

Flera spröjsade fönster

Sex-over-sex rutor allmänt sågs under kolonialtiden. Stora glasrutor var dyra och inte resa bra, men mindre rutor kan förpackas för transport och monterade på träramar med relativ lätthet så köpman och pionjär familjer kunde ha ljuset och skydd av glas utan kostnad. En typisk flera spröjsade fönster hade sex rutor i den övre delen och ytterligare sex i den nedre delen. En del, oftast ner, kunde öppna och stänga.

I fabriker och i vissa gamla hem, var många spröjsade glasfönster fast i en träram, släpper in ljus utan att öppna. Beroende på storleken på fönstret kan det finnas tiotals små glasrutorna i ett stort delas ram. Casement fönster är en variaton på denna stil, med två paneler som inramade glasrutor som öppnar utåt eller inåt.

Lod-och Arches

Lod är rektangulära vertikala öppningar i en vägg, som ursprungligen utvecklades för att stödja en byggnads struktur vid en öppning punkt. Mullsjö Windows Lägg glas till att forma och ofta välvda på toppen. Dessa graciösa pelare var inslag av medeltida kyrkor, där de hade stora paneler av färgat eller målat glas. I slott och hem herrgård, kan glaset istället har delats in i diagonala rutor eller annan dekorativ behandling. Idag Mullsjö fönster är en period funktion, väcka ett kloster eller historisk arkitektur med ett enklare utseende och ingen roll som en byggnad support.

Rose Windows

Rosen fönster var en kombination av de runda romerska muren hål, som kallas Oculus, och den medeltida kyrkans insatser för att utbilda analfabeter bönder i religiösa doktrin med bilder av Bibelns berättelser på väggar av kyrkor. I det tolfte århundradet, bildat gotiska kyrkor stora glasfönster med religiösa scener gjord av färgat glas som i dem. Dessa fönster var indelade i strikta geometriska sektioner. De viktigaste andliga siffror eller scenerna sattes i centrum och noggrann uppmärksamhet riktades mot hur ljuset av stigande eller sjunkande solen spillt genom glaset, bad funktioner i kyrkan med färgat ljus. Idag rosettfönster skapas för anpassade bostäder i allmänhet utan de religiösa teman och kan använda en begränsad färgpalett eller klarglas.

Annan artikel

 • hur man mäter tyg till kuddar
 • tegelvägg inredningsidéer
 • hur man byter en rörelsedetektor på en gammal ljus
 • shabby chic plantskola idéer
 • hur man hänga gardiner i ett hörn
 • hand om monterad hjort horn
 • studenthem möbler idéer
 • fönster behandlingar för en ofullkomlig båge
 • christian interiör färg idéer
 • hur man gör romantisk middag laddare
 •