hur man täcker tapet på väggarna

hur man täcker tapet på väggarna

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-05-31

Nästan varje expert kommer att säga det bästa sättet att täcka gamla tapet är inte att täcka den alls, men att ta bort det istället. Dock är denna lösning inte alltid praktiskt. Din budget kanske inte tillåter dig att anlita en entreprenör för att utföra detta tråkiga jobb, och du kanske inte har tid eller kompetens att slutföra arbetet på egen hand. Var lugn, det finns sätt att framgångsrikt täcka gamla tapeter. Dina alternativ inkluderar målning, ny tapetsering, paneler, eller täcker den med tyg draperier

Du behöver:.
Om du målar.
Seam pasta.
Sandpapper.
Spacklade.
Primer.
Paint.
Roller.
Pensel.
Måla facket.
Maskeringstejp.
Drop trasa.
Liten handduk.
Om täcker med nya papper.
Seam pasta.
Sandpapper.
Spacklade.
Primer.
Bakgrund.
Bakgrund facket.
Seam rulle.
Bakgrund smidigare.
Allkniv med snap-off blad.
Svamp.
Om täcker med panel.
Panel.
Saw.
Självhäftande lim.
Nails.
Om täcker med draperier.
Draperi stavar eller takskena.
Draperi paneler.
Draperi hårdvara.


1.
Utvärdera dina alternativ. Det finns några situationer där det är klokt att täcka gamla tapeter. Tänk på din situation att avgöra vilken handlingslinje som känns bäst för dig.

Är du ute efter en snabb lösning? Om du inte behöver den nya väggbeklädnaden vara längre än ett par år, kan du bestämma att täcka över befintliga tapeter är din bästa insats. Du kan välja att måla gamla papper eller hänga ytterligare ett lager av tapet ovanpå det gamla.

Är du intresserad av paneler? Om du planerar att panelen dina väggar, finns det ingen anledning att ta bort gamla tapeter först.

Är du en hyresgäst? Om du hyr ett hem med fula tapeter, kan du känna att du inte har något annat val än att leva med det. Ett alternativ är att hänga draperi paneler längs väggarna. Detta tillför mjukhet och textur till utrymmet, med den extra fördelen att du kan ta i gardinerna med dig när du går vidare till nästa hemma.
2.
Förbered ditt utrymme och samla material. Oavsett vilket alternativ du väljer att täcka dina gamla tapeter, finns det några saker du behöver göra innan du sätter igång. Mät området som du planerar att täcka och beräkna hur mycket färg, papper, paneler eller draperi du behöver. Välj en ny väggbeklädnad som passar dina önskad färg och stil i rummet. Samla ihop material du behöver för att slutföra projektet. När du är redo att sätta igång, klart det utrymme där du kommer att arbeta och ta bort alla bonader och naglar.

Om du planerar att måla eller papper över den gamla tapeten, kontrollera att det inte finns några områden där det gamla papperet har lossnat. Om du hittar något, använd söm klistra för att säkra löst papper. Om det finns några områden där det gamla papper saknas, sand bort skarpa kanter för att säkerställa att ytan är så smidigt som möjligt. Fyll varje spikhål med spackel. Använd maskeringstejp för att täcka kanterna på väggar, innertak och trimma intill väggarna kommer du att måla och lägga ut en trasa att skydda golvet.

Om du planerar att täcka din gamla tapet med paneler eller gardiner, inga ytterligare beredning behövs.
3.
Täck din gamla tapet med färg, nya papper , paneler eller draperi.

målning eller tapetsering över befintliga tapeter liknar målning eller tapetsering något annat rum. Den huvudsakliga skillnaden ligger i att förbereda ditt yta. Om din befintliga papper rivs eller full av spikhål, det finns en god chans dessa brister fortfarande att vara synlig under den nya väggbeklädnaden. Följ stegen ovan för att förbereda väggen för sina nya täcker och se till att använda minst ett lager grundfärg över den gamla tapeten innan målning eller hängande nytt papper.

Måla över gammal tapet med en roller med släta, överlappande drag. Använd en vinklad pensel för att måla hörn och kanter. Planerar att använda minst två lager färg.

Om hängande nya tapeter, följ tillverkarens anvisningar noggrant. Se till att placera ditt första söm i ett undanskymt ställe, t. ex. ovan en post dörr. Efter omslag hela rummet i papper, kan du kanske inte att matcha sömmar på din ursprungliga startpunkt, och detta kommer att hjälpa kamouflera ofullkomlighet.

Panel bör minskas för att passa den vägg du täcker. Applicera en stark lim på baksidan av varje panel och tryck för att fästa den på väggen. Fäst med ett par naglar. Använd täta mellan panelerna för att dölja sömmar. Lägg trim gjutning i golvet och taket för att ge en vacker klar kant. De flesta paneler är även lämplig för målning efter installationen.

Att täcka gamla tapeter med draperier, tillsätt gardinstänger på takhöjd eller bifoga en hängande skensystem till ditt tak. Lägg till lämplig maskinvara för att ditt golv-längd draperi paneler och hänga dem från din stavar eller spår. Om du behöver extra lagringsutrymme, överväg att låta en fot eller två av tomrum bakom din nya gardiner på ena väggen.

Tips och varningar


 • Om du täcker en djärv tapet mönster, kan det ta flera lager färg innan den gamla papperet är helt dold. Om återupptagen tapetsering, se till att hänga ett nytt papper med en mörkare bakgrund än originalet för att undvika genomblödning av den ursprungliga mönstret.
 • När du har täckt gammal tapet med färg eller nytt papper, det kommer vara ännu svårare att ta bort så se till att du är villig att leva med ditt val för ett bra tag.
 • Annan artikel

 • hur man gör belysning köksö
 • hur man gör en topper runt bord
 • hur man kan inreda ett sovrum scout
 • laminatgolv monteringsanvisning
 • rustika kök backsplash idéer
 • hur man kant keramiska plattor
 • stranden hem inredningsidéer
 • det bästa sättet att måla köksskåp
 • hur man gör enkla och billiga köksluckor
 • delar av en diskbänk blandare
 •