hur man gör plissé persienner att dra upp

hur man gör plissé persienner att dra upp

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-04-17

Plissé nyanser som drar upp är kända som linkade Roman nyanser. Roman nyanser ligga raklång när de är stängda och dras öppna med en rad öljetter och snören. De linkade sorten har veck fäst i designen så att även när de är nere, det veckade delarna kvar på ytan med jämna mellanrum. Veckade nyanser är en praktisk metod för att täcka fönstren eftersom när de är upp, de ger en bred inför utomhus

Du behöver:.
Måttband
. Tyg.
Foder material.
Sax.
Symaskin.
Tråd.
Järn.
Dymlingar, 1.
25 inches kortare än bredden på ditt fönster (Dela fönster längd med 12 för att få den mängd dymlingar du behöver).
Rakt stift.
Trä Batten, 1 tum 1 tum, bredden på den färdiga blinds.
Hand synål.
Klädsel tråd.
Öljetter.
Nylonsnöre.


1.
Bestäm om du vill mörkarna hänga inne i gjutning eller utanför detta urtag. Mät längd och bredd önskat område.
2.
Tillsätt 2 inches till denna bredd mätning och dubbelt så lång, plus lägga till 6 inches för fåll. Fodret kommer att vara samma längd men det ursprungliga fönstret mätning för bredden.
3.
Arbetet med en plan yta och centrera fodertyg om de viktigaste tyget, håll höger sida.

4.
Använd en symaskin för att sy 1 /2 tums sömmar på båda långsidorna.
5.
Vrid tyget med rätsidan ut och centrum fodret panelen igen, Baste båda kortsidorna på plats och tryck med ett strykjärn.
6.
Vänd ner i skuggan för att bilda ett HEM 1 cm breda. Tryck och sy. Sätt in en dymling i denna botten ficka bildas från midjan.
7.
Vik skuggan nere på 12 tums mellanrum från botten och bildar veck som är 5 inches djupt. Gör detta att mäta på en plan yta med rätt sida ner och göra en penna linje tvärs över varje mätning för att ange sin position, nåla fast. Dessa linjer kommer att vara parallell med botten fickan och ange positionen för pluggen fickor för att tillverkas och sydda på linjerna. .
8
Fashion den pluggen fickor från fodertyg, skär bitar som är 3 inches bred och längden på fönstret bredd. Klipp dessa remsor från det material längden eftersom det vävs tätare och kommer att bära bättre.
9.
Vik fickan remsorna på längden och sy med räta över ena änden och längs längd. . Vänd ut rätsidan och tryck
10
Nåla och sy dessa dymling fickor på penna linjer. Håll dem placeras 1 /2 tum in från varje sida av de blinda. Fortsätt forma och fästa fickor på varje blyertslinjen, infoga dymlingar när de alla sys på plats
11
Montera 1-av-1-tums läkten ombord till toppen av det. . blinda genom att göra en ficka från väven kvar här. Klipp eventuellt överskott
12
Mät och gör tre mark under varje dymlingar ficka. . Märke två i vardera 1 cm från ändarna och ett direkt i centrum. Ange dessa positioner på varje pluggen rad och på läkten ombord på toppen av blinda.
13.
Hand sy öglorna på dessa positioner med klädsel tråd.
14.
Bifoga tre längder av nylon rep på botten öljetter och tråd upp genom öglorna som motsvarar ovan varje efterföljande dymlingar rad. På toppen tråden genom läkten öljetter och få alla trådar genom dessa öglor på ena sidan av de blinda. Gör en knut för att hålla sladdar tillsammans för att dra.

Tips och varningar


 • linkade veckade gardiner kan också göras med tre gånger den ursprungliga längdmätningen. Detta kommer inte att orsaka ränder vara tydlig när solen skiner genom persienner.
 • Annan artikel

 • hyllor idéer för barnens rum
 • instruktioner för draperi omtag
 • design idéer för ett barns rum
 • gör-det-själv hem inredningsidéer på en budget
 • hur färga mattan med rit dye
 • hur man gör trippel vecket gardiner
 • söt sovrum idéer för tonåringar
 • fransk lantlig stil egenskaper
 • halloween matsal inredningsidéer
 • diy Vägghyllor
 •