typer av breakast dörrar rum glas

typer av breakast dörrar rum glas

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-01-24

Vissa hus har en liten, pittoresk rum nära köket kallas "frukostrummet. " Detta rum gränsar vanligtvis kök, matsal eller allrum, och det är tänkt att vara en lugn, privat plats att njuta av frukosten. För ökad integritet och ensamhet, människor väljer att installera en dörr mellan frukostmatsal och dess angränsande rum. En mängd vackra glas frukostrummet dörrar kan användas för detta ändamål.

skjutdörrar i glas

För en enkel och modern look, installera en skjutbar glasdörr i frukostrummet. Dessa dörrar har en enda glasruta inneslutet i en tunn träram. När den är stängd ser glasskjutdörr bara som ett stort glasfönster. När dörren öppnas glider den smidigt längs en horisontell väg. Dessa dörrar är diskreta och passar perfekt till frukost rum med väldigt lite utrymme, eftersom de inte kräver samma mängd rum en vanlig slagdörr skulle kräva.

Beroende på din smak, använda olika typer av glas. Planglas kan du se klart och tydligt om dörren. För en mer komplex utseende, använd en specialitet glas, till exempel avfasade, etsat eller sandblästrat. Dessa typer av glasdörrar kan vara dyrare, men de ger ett extra led i stil för både frukostrummet och rummet den ansluter till. Även om du kommer att kunna se grundläggande former och färger genom dessa glasdörrar, kommer du inte att kunna se klart genom dem.

Franska dörrar

franska dörrar använda flera rutor av glas i varje dörr. Trä Lod separera varje glasbit. Detta skapar vanligtvis en tilltalande geometriska mönstret på dörren. Traditionell fransk dörrar har två slagdörrar, vilket kan öppna antingen i rummet eller ut motsatta sätt. Innan du sätter dessa dörrar, se till att du har tillräckligt med utrymme för att öppna dörrarna helt. Om utrymmet är begränsat, överväga att installera bi-faldig franska dörrar. Dessa dörrar har samma klassisk elegans som traditionella franska dörrar. Men gångjärn varje dörr och veck i mitten. Som ett resultat, kräver denna typ av dörr mycket mindre utrymme för att öppna.

Glas slagdörrar

Även skjutdörrar i glas och franska dörrar effektivt dela rum och ge avskildhet, de fortfarande erbjuder en känsla av sammanhållning mellan frukostrummet och dess angränsande rum. Om du föredrar en mer slutna frukost utrymme överväga att installera en traditionell dörr glas swing. När dessa dörrar är stängda, täta de helt av de två rummen från varandra. Använd en strukturerad eller sandblästrat glas för att skapa mer avskildhet. Eller, för en utförlig utseende, överväga att använda en färgstark glasmålningar design. Om målat glas används, se till att de färger du väljer samordna med färger i frukostrummet och angränsande rum.

Annan artikel

 • hur man målar en vägg kök accent
 • hur man gör en matta fotbollsplan
 • billiga tak idéer
 • verktyg för att skära granit plattor
 • hur man faux fläcken ett konkret uppfart
 • duschhylla idéer
 • Hur är persiska mattor knyts?
 • modern Inredningstips
 • färg idéer för ett rum
 • Förvaring idéer för tonåringar
 •