hallen belysning tips

hallen belysning tips

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-06-30

Hallways kan ofta verka mörk, rörig eller trångt, men kan du enkelt förvandla hallen till ett attraktivt område i ditt hem. . Att lysa upp hallen, använd inbjudande indirekt belysning istället för lysrör storbildsprojektor. Om du använder hallen för att visa familj foton eller illustrationer, ordna belysning för att belysa dessa bitar. Häng speglar för att göra din hallen ser större ut, eftersom de reflekterar ljuset för att ge hallen ett rymligare, öppen känsla.

Lampetter

klassiskt val belysning korridorer, lampetter erbjuder ett tilltalande sätt att belysa hallen. Lampetter kan både hjälpa accent attraktiv hall funktioner och ta bort uppmärksamheten från mindre attraktiva områden. Häng lampetter minst fem meter upp från marken. Nedslagen lampetter skapa välkomnande pooler av ljus, medan uppåt lampetter ge rum en diffus, varmt sken.

Bordslampor

Iögonfallande bordslampor är den perfekta prydnad för hallen. Placera bordslampor på höga, smala hallen tabeller eller ovanpå små stånd. Om hallen är stor nog att rymma en fåtölj eller bänk, placera en bordslampa på ett slutet bord bredvid den för att skapa en mysig läsning vrå.

Spår belysning

Spår belysning fungerar bra i långa korridorer, i synnerhet de som fungerar även som galleri utrymme för fotografier eller konst. Placera spår belysning nära taket gjutning, eller minst åtta meter från marken. Använd låg lågenergilampor för att säkerställa att ditt spår belysning känns ambient, snarare än alltför ljusa och klinisk.

Ljuskronor

Ge dig ut korta korridorer med högt i tak med dekorativa ljuskronor. Om du väljer ett dramatisk ljuskrona, hålla andra dekorationer minimal, så att hallen inredningen inte visas överdrivna. Retro ljuskronor lägga charm till små hallar. Eftersom det är ibland svårt att hitta rätt höjd på vilken hänga ljuskronan, välj en ljuskrona med en justerbar kedja och experimentera med olika höjder för det. Överväg att köpa miniatyr nyanser för din ljuskrona lökar samt i fall du skulle föredra en mer skonsam hall belysning.

Takfönster

Om hallen eller farstun har ett välvt tak, överväga att installera ett takfönster. Dagsljus har många fördelar-det är smickrande, vilsam och sofistikerad. Bäst av allt, är det helt gratis. När beslut fattas om var du ska placera dina takfönstret, ta ställning ditt hus beaktas. Mot norr takfönster erkänna jämn, mild ljus, medan söderläge takfönster lägga till massor av ljus till korridorerna, men kan överhettas dem.

Ljus

En annan favorit källa av naturlig belysning för inredning, ljus ger en festlig ljus till skillnad från någon annan. Även ljus inte gör det av praktiska vardagen hall belysning, ger de en dekorativ blomma för speciella kvällar hemma. Häng flera attraktiva kandelabrar på väggen eller placera ett par på din hall bord. Nästa gång du är värd en fest, lämna en magisk intryck på dina gäster genom att lysa hallen med ljus.

Annan artikel

 • hur man bygger ett kök återvinna vagn
 • idéer för en brun badrum
 • hur man kan inreda tonåring flickans sovrum med blått tema
 • idéer för att dekorera en båge i vardagsrum
 • hur man målar ett smitt järn radiator ånga
 • hur man utformar ett rum som Disney
 • fönster gjutning idéer
 • hur man gör gränsar kuddar
 • färg samordna & heminredning
 • kreativ tjej sovrum idéer
 •