instruktioner för att göra en taklist låda

instruktioner för att göra en taklist låda

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-05-03

En taklisten rutan är en typ av fast fönster behandling ofta gjorda av trä eller styv kartong. Den taklisten monteras ovanför fönstret, och det ofta täcker upp draperier och stavar. Den taklisten kan vara en enkel 4-sidig vedlåren att slipas och målas eller vadderad och täckt med dekorativa tyger och mönster

Du behöver:. .
Måttband
Träskiva, 10 inches bred och 1 cm tjock.
Träskiva, 6 inches bred och 1 cm tjock.
Penna.
Tabell såg.
Carpenters lim.
Trä klämmor.
Drill.
Slutför naglar.
Nail set.
Hammer.
2 plankor, 1 av 5 av 10 inches.
3M spraylim.
Skum, 1 tum tjock.
Elektrisk kniv.
Vadd.
Häftpistol.
Sax.
Innertyg.
Tyg.
L parentes.
Skruvarna.


1.
Mät utsidan av ditt fönster trim och lägga åtta inches. Klipp en 1-av-10-tums ombord så att dess längd är lika med fönsterfoder mätningen plus åtta inches. Denna styrelse kommer att vara ansiktet styrelsen för taklisten. Label denna pjäs A. Skär ett 1-av-6-tums ombord på samma längd. Denna styrelse kommer att vara taklisten bästa styrelse. Märk det B.
2
Applicera en sträng snickares lim längs en 1-tums kanten av bit A. Lägg den sida av pjäs B över den limmade kanten av en så 6. -tum sidan av arb B är vinkelrät mot pjäs A. De båda styrelserna bör ingå som en L-form. Kläm fast limmade kanten tillsammans med trä klämmor.
3.
Borra hål var sjätte inches genom 6-tums sidan av arb B i mitten av den limmade kanten av bit A. Nail finish spikarna i dessa hål. Ställ in naglarna med en spik set och hammare.
4.
Skär två skivor till 5 inches bred och 10 inches lång. Limma två intilliggande kanterna på varje bräda, och passa en styrelse i varje hörn. Clamp, borra och spika brädor på plats. Du bör ha ett fyrsidig låda som är sex inches djup, 10 inches hög och bredden på ditt fönster plus åtta inches. Låt limmet torka 24 timmar.
5.
Spray utsidan av lådan taklisten med 3M lim spruta. Skum för att täcka ändarna av lådan. Tryck skummet på trä, trimma sedan skummet storlek att använda en elektrisk kniv. Använd trä som guide. Täck de översta, sedan den främre. Låt limmet en timme för att torka.
6.
Wrap täcke vadd över skummet för att mjuka upp kanterna och göra skum sammanhängande. Häfta fast vadden på plats på insidan av taklisten box med en effekt häftpistol. Sträck vadden att hålla ytan jämn och veck gratis. Klipp bort överflödigt vadd med en sax.
7.
Slå in taklisten med fodertyg (vanligtvis vit). Häfta ihop tyget till insidan av taklisten rutan och sträck ut tyget över toppen och ansikte taklisten. Vik din hörn, och linda ändarna på taklisten rutan häftning dem på insidan. Klipp bort din överflödigt tyg med en sax.
8.
Placera din avsluta tyget på din taklisten, och se något mönster är rak. Om det är randig, se till att ränderna är raka. Wrap och häfta upp och ansikte. Kolla på framsidan av taklisten ofta för att se tyget är jämn och rak. Det bör inte vara veck och rynkor. Wrap ändarna och vik längs hörn och kanter för ett rent utseende. Häfta dem inne baksidan av taklisten rutan. Klipp bort din överflödigt tyg med en sax.
9.
Montera din taklisten rutan fyra inches ovan och på vardera sidan av fönstret. Se till taklisten är nivå, och skruva fast taklisten i väggen, L konsoler och skruvar.

Tips och varningar


 • Lägg tofsar genom att borra hål, jämnt fördelade , över taklisten och trådning klädda knappar genom hålen efter taklisten är klädd. Trim, pärlor, spikhuvuden och andra dekorationer kan läggas med varmt lim, klammer och spik.
 • Annan artikel

 • små master badrum design idéer
 • interiör idéer för ett litet sovrum
 • hur man kan inreda en bar rum
 • billiga intressanta sätt att dekorera ett sovrum
 • hur man gör en prinsessa säng krona
 • snygg tonåring sovrum idéer
 • instruktioner för att göra en taklist låda
 • hur du gör din egen Baldakinstänger
 • hur till vända upp gardiner
 • hur man väljer neutrala färg färger
 •