hur man gör gamla trägolv snygga

hur man gör gamla trägolv snygga

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-29

Ibland är det svårt att se skönheten i ett gammalt trägolv som ingår i år av smuts, fläckar och gammal färg, och det är frestande att täcka upp det med matta eller mer färg. Men med lite know-how, några verktyg och en del armbåge fett, som gammalt trägolv kan omvandlas till en fantastisk funktion i ditt hem. En del av tricket är att veta vad finish är redan på golvet, det kan vara fernissa, shellack, polyuretan, vax eller något annat än lager av smuts. När du vet vilken typ av finish kan du få fram den naturliga skönheten i träet under.

Du behöver:
Hammer
. Spikdrivare.
Tång.
Pensel.
Luddfria dukar.
Gummihandskar.
Polyuretan, lack eller vax finish.
Sandpapper (grov och fin).
Färgborttagningsmedel.
Bandslip eller trumma Sander (tillval).
Denaturerad alkohol och stålull (för shellack).
Lime pasta, stålull och stålborste (om kalk tvätt).
Borttagningsmedlet (tillval).
Trä (tillval).


1.
Kontrollera underlaget för spikar och märlor som sticker ut. Använd tång för att dra ut klammer och mycket små naglar. En spikdrivare att stansa större naglar strax under ytan av träet. Fyll spikhål med Trä (tillval).
2.
Ta reda på vad finish, om någon, är redan på trägolvet. Det kan vara polyuretan, färg, lack, shellack, vax eller ingen finish. Färgborttagningsmedel kommer att göra polyuretan och måla bubbla, lacknafta eller färgborttagningsmedel kommer att göra lack spraka och kommer att höja finish, denaturerad alkohol löser shellack, vatten skapar en vit fläck på vax. Om veden är rent trä, kommer vatten tränga in i träet.
3.
tillämpa gällande metoden nedan för att ytfinishen på dina trägolv om det bara behöver en "ren". Eller gå till Steg 4:. SlipningPolyuretan och lack: Använd en fint sandpapper och slipa bort det översta lagret. Rensa bort alla slipdamm och torka av med fuktig trasa. Applicera minst ett skikt av polyuretan eller lack för att avslutashellack. Torka av shellack av med fin stålull och denaturerad alkohol. Rengör den resulterande "gunk" off när du går längs-annars kommer det att torka och ställa hårda. Avsluta med polyuretan eller lackWax. Prova rewaxing ett litet område. Om ytan ser bra ut, vax hela golvet. Om det ser tråkigt och gul, måste du ta bort vax med vax remover och sedan återanvända vax.
4.
Sand golvet med bandslip eller en trumma Sander om gammal finish behöver ta bort eller om det finns stora färg fläckar. Börja med att slipa diagonalt över golvplankorna och sedan avsluta med slipning med säden (kornet löper längden på trä). Börja med ett grovt sandpapper (40 till 80 grit) och avsluta med fint sandpapper (120 till 200 korn). Att sand i hörnen och är svåra att nå platser, använd en bård slipmaskin eller sand hand.
5.
Färga golvet om du vill ändra färg. Testa färgen på fläcken på en liten bit av brädan, som färg kan variera beroende på typ och ålder ditt trägolv. Applicera fläcken med hjälp av en pensel eller dammfri trasa, till en golvbräda eller klart avgränsat område i taget, eftersom detta kommer att förhindra överlappning. Överlappande lämnar en mörkare patch eller remsor om det första skiktet av färg har börjat torka. Om du använder fläcken i cirklar eller sandskädda för att nå svåråtkomliga ställen, se till att du går med säd på den slutliga torka, blanda fläcken i den tidigare torka.
6.
Applicera en skyddande yta. Polyuretan, lack och vax förbättring av färg och träets ådring. Följ tillverkarens instruktioner för antal färgskikt att tillämpa och torktid mellan strykningarna, som produkter varierar.Lime tvätta lättar träets ådring och används på lövträd som ek. Skivorna ska vara rent trä. Fukta träet, vilket höjer spannmål något, och sedan borsta försiktigt med en mycket fin stålborste längs fiberriktningen. Torka av massa av med en fuktig trasa. Borsta lime klistra över golvet, och avsluta med att borsta med säden. Låt det torka och sedan gnugga klistra från ytan med stålull. Pastan kommer att kvarstå i spannmål, vilket ger kalk tvätta effekt. Torka av trä med en fuktig svamp för att avlägsna alla rester och sedan använda en skyddande yta.

Tips och varningar


 • Vattenbaserade polyuretaner finns nu tillgängliga för golv, och dessa torkar snabbare och har lägre halter av skadliga ångor.
 • Även vattenbaserade polyuretaner ser mjölkig på det första kommer de torkar klar. Men gäller inte i mål alltför tjockt eftersom detta kan lämna ett millky rester.
 • Om du är osäker på om du vill färga ditt golv, och vill se vad det vill med bara en polyuretan eller vax finish, bara torka med en fuktig trasa över ett litet område
 • När du använder en slipmaskin alltid lägre slipmaskinen på golvet gradvis och smidigt. . annars kommer det att skapa en mejseln
 • Om behandla golvbrädor för borr, Trämask, våt röta eller torr röta, ha i åtanke att dessa kemikalier kan mörkna träet (ibland så mörkt det är nästan svart).
 • Testa alltid kemikalier och fläckar på en liten lapp av trä först, helst i en plats som inte syns.
 • Bär alltid säkerhetsutrustning relevanta för uppgiften. Vid slipning, måste du bära skyddsglasögon, kraftiga skor och en slipning mask, som slipdamm kan vara giftiga.
 • Var försiktig vid tillämpningen av fläckar och skyddande ytskikt, eftersom många innehåller skadliga kemikalier eller flyktiga organiska ämnen (VOC). Se till att rummet är väl ventilerat och bära mask avsedda att filtrera bort de skadliga ångor.
 • Annan artikel

 • hur man gör en sovrumsdörren
 • dekorera ett stort rum & kök angränsande skrymsle
 • häftiga idéer för tonåring sovrum
 • instruktioner för restringing plisserad nyanser
 • hur man utformar på en femöring
 • Vilken typ av färg eller färg är möbeltyg?
 • spinning metallverktyg
 • hur man gör ett hav lukt doft
 • hemlagad bordsskiva fontän
 • Stolsdyna idéer för trä stolar
 •