diy trälaminatgolv

diy trälaminatgolv

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-01

Laminatgolv, som består av en slitstark plastskikt märkta med en högupplöst bild av trä fäst vid en kraftig fiberboard bas, är tåligare än traditionella trägolv, billigare och enklare att installera. Högkvalitativa laminat plankor är nästan omöjlig att skilja från lövträd och är lika vacker. Laminatgolv är mindre benägna att utveckla gnisslar eller separat från golvet, eftersom till skillnad från traditionella lövträ, laminat plankor inte är benägna att svullnad på grund av förändringar i luftfuktighet. Till skillnad från trägolv eller andra typer av plywood-stödda fasader som måste fästas på golvet, laminatgolv "flyter" ovanför golvvärmemattan-vilket gör installationen snabb och relativt lätt

Du behöver:.
Hammer <. br>Borra med skruv lite (tillval).
Träskruv (tillval).
Prybar.
Penna eller markör.
Högdensitetsskum golv stoppning.
Trä shims.
Laminat plank.
Golv lim.
Efterbehandling naglar.
Kvartsrunda gjutning.
Fuktig trasa (tillval).


1.
bort det befintliga golvet att exponera underlaget under. Ta chansen att stötta upp några dalar i golvet och att åtgärda eventuella gnisslar orsakats av undergolvet separera från det stöd som reglarna. Försänkare några skruvar används för att fästa golvet till bjälkarna.
2.
Ta bort alla lister och socklar runt i rummet, numrering styrelser att göra ominstallation lättare. Med hjälp av en bit av laminat plank som guide, skära ned på alla vertikala trim runt dörrar till rätt höjd.
3.
Rulla en remsa av skumgummistoppning (vanligen cirka tre meter i bredd) i den riktning som plankorna kommer att köras. De mest attraktiva design har tiljorna som löper parallellt med den längsta väggen i rummet. Placera flera trä shims längs väggen så att plankorna kvar om 1/2-tums från väggen på sidan och slutar. Denna klyfta kommer att täckas med Baseboard och kvartsrund gjutning.
4.
Lägg den första raden i plankor tätt mot shims ovanpå skumgummistoppning så spåret sidan är vänd mot vägg och tungan sidan är vänd in i rummet.
5.
Täck insidan av den andra plankan's Groove med golv lim och skjut den mot den första raden så att tungan kommer in i spåret. Med en bit skrot trä mot andra planka hammare andra plankan tätt mot den första plankan.
6.
Fortsätt om plankor på samma sätt tills cirka sex inches av skum stoppning kvar. Rulla en annan remsa av stoppning och tejpa fast den första rullen med matta tejp.
7.
Upprepa proceduren för om plankor och stoppning tills golvet är täckt och se till att lämna ett /2-tums gapet på alla fyra sidor. Du kan behöva Ripsaw denna sista planka för att passa.
8.
Tillbaka socklar och bifoga kvartsrund gjutning till botten av golvlister med efterbehandling naglar.

tips och varningar


 • Använd en fuktig trasa att torka upp eventuellt överskott lim som framgår av sprickor mellan plankorna.
 • Annan artikel

 • användning av taggtråd
 • hur man kan inreda en vindsvåning förvandlas till ett sovrum
 • hur man utformar ett rent rum
 • grön plantskola idéer
 • hur du återställer lyster i trägolv
 • enkla tips för att ta bort tapet
 • vad är kostnaden för en hyresvärd att byta matta?
 • cool inredningsidéer
 • hur man kan inreda ett badrum dusch
 • billiga utomhusbelysning idéer
 •