sol belysning alternativ

sol belysning alternativ

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-22

Home Design är riktningen för miljövänlig element och sol belysning är ett av de mest Miljövänliga alternativ. Solenergi använder solens energi, vilket gör det billigare än olja, gas och el. En solpanel omvandlar den insamlade solens energi, omvandlar den till elektricitet, och avgifter ljusets batterierna. När solen går fortfarande sol tänds och lyser tills solen går upp eller ljuset är avstängd.

Outdoor Solar Lighting

Outdoor Solar Lighting vanligtvis används som accent belysning. Populära alternativ inkluderar steg och däck ljus, ljus väg längs en uppfart eller trottoar, accent ljus trädgård, spotlights som lyser en punkt av intresse i en trädgård eller liggande, eller strålkastare, som används främst för säkerheten. Solar Lighting avsedda för utomhusbruk är oftast en självständig enhet med en solpanel, laddningsbart batteri, energisnåla LED-lampor och avgift-controller krets. Outdoor Solar Lighting varierar i storlek och ljusstyrka från små uppfart och markörer väg till kraftfulla strålkastare med rörelsedetektorer. LED-lampor är populära i utomhus sol belysning eftersom de är mer energieffektiva än glödlampor och kan pågå upp till 20 år. Nyare LED-lampor kan avge så mycket ljus som halogenlampor.

Inomhus Solar Lighting

Solenergi kan samlas för att driva invändiga belysningen via paneler knutna till fönster eller placeras i direkt solljus, eller genom en installerad solpanel i taket. Solar tillsynsmyndigheter hålla batterierna blir överladdade. Soldrivna armaturer kan placeras var som helst i hemmet och fäster allt från en vägg eller i taket till en bordslampa. En sladd ansluter solpaneler till lampan. En annan inomhus Solar Lighting alternativet är sol lysrören, som är små lampor används för att belysa svåra att nå områden. Solar rör kan även laddas med batterier. Solar belysning inomhus applikationer är inte så stor utsträckning som utomhus sol belysning men går in i designen mainstream eftersom det har många av samma miljövänliga och kostnadsbesparingar nyttan av dess utomhus motsvarigheter.

Passiv Solar Lighting

Solar belysning som drivs med solceller eller skivor kallas aktiv solenergi belysning. Passiv solenergi belysning använder inte solceller eller batterier. Ett takfönster är den vanligaste typen av passiv solenergi belysning. Eftersom ett takfönster kan inte lagra solens kraft eller ljus, kan den bara ge ljus under dagen. Mer avancerade takfönster använder speglar för att reflektera solljus genom taket och in i vardagsrummet, eller har lameller att kontrollera mängden av solljus som släpps in i hemmet. Solar takfönster är populära DIY projekt, eftersom de kan typiskt vara installerade i ett par timmar.

Annan artikel

 • tips för att hänga gardin krokar
 • de typer av porslin
 • hur man kan inreda ett hus billigt
 • hur man installerar Milliken textilplattor
 • kreativa sätt att hänga tapeter
 • hur man kan inreda en lada hus
 • idéer för att omarbeta en källare i ett familjerum
 • hur man använder dukar och bordstabletter
 • matsal idéer rum vägg
 • hur man målar slät betong
 •