grön teknik inom arkitektur

grön teknik inom arkitektur

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-21

Äktenskapet mellan ekologi och arkitektur har lett till design och konstruktion av hållbara bostäder. Gemensamma ansökningar om grön teknik är rammade jorden, passiv solenergi, solceller, regnvatten, grå vatten och gröna tak

rammade Earth

rammade jorden konstruktion går tillbaka tusentals år. Många europeiska slott byggdes med denna teknik. Som namnet antyder, rammade jorden konstruktion innebär användning av komprimerad jord. En blandning av jorden med rätt mängd sand, grus och lera hälls i en ram. Cement stabiliserar blandningen. Traditionella Stabiliseringsmedel inkluderar blod och limeor. Denna jord blandningen blir bergfast. När rätt konstruerat rammade jorden Väggarna är vatten, eld och termiter resistenta. Den enda nackdelen är den tid som krävs för att uppnå optimala resultat. Det tar två år för väggen för att bota.

Passiv solvärme

Passiva solenergi hänvisar till design som använder solens energi för att kyla eller värme till ett hem. Förväxla inte den här designen med solpaneler. Passiv solenergi innebär lite underhåll eller mekaniska delar. En passiv solenergi hem drar fördel av naturlig energi egenskaperna av vissa material och luft. Designelement inkluderar manövreras fönster, termisk massa och termiska skorstenar. Termisk massa är sådant material som lagrar värme under lång tid, uppvärmning av hem i en passiv, icke-mekanisk väg.

Photovaltaics

Photovaltaics (även känd som PV eller solar electric) avser teknik som omvandlar solljus till elektricitet. För bostäder, är solceller placerade på taket för att fånga solljus. Inte alla, men skördar fördelarna av solpaneler. Tekniken är mest effektiv på platser där luftkonditioneringen används många månader av året eller där det finns många elektriska apparater som används.

Regnvatten

En av de mest slösaktiga utövar idag är kanske att vattna gräsmattan och trädgård. Ett regnvatten system tillåter regnvatten att lagras och sedan användas senare i sprinklersystemet.

Grått vatten

Gray vatten är en annan vatten konserveringsmetod. Vatten som inte har förorenats av livsmedel eller avfall kallas gråvatten. BDT-vatten kommer från våra badrum handfat, badkar, diskmaskin och tvättmaskin. BDT-vatten samlas med en andra uppsättning av rör och vidare till en grus område på gården. Grus filtrerar vatten som rinner ner i en nedgrävd cistern. Bevattning rör pumpen den grå vatten i sprinklersystemet. Den viktigaste nackdelen av grått vatten är ett möjligt dåligt lukt ur cisternen.

Green Roof

Inget säger miljövänlig bättre än ett grönt tak. Den gröna taket är en växande trend som växer upp på toppen av en gång karga stadens byggnader. För att uppnå ett grönt tak, är strukturellt stöd viktigaste, följt av en adekvat takduk, isolering, dränering, vatten lagring och en rot barriär. Den slutliga skiktet omfattar ett odlingssubstrat och vegetation. Gröna tak absorberar värme och koldioxid. I tätorter, de erbjuder befrielse från monotonin i betong.

Annan artikel

 • plantskola dekoration exempel
 • tonåring tillhåll rum idéer
 • hur man kan inreda i marockansk stil
 • behandlingar för skjutdörrar i glas
 • idéer för att måla en kortlek interiör
 • hur man hänga en inramad spegel
 • bra källare färger
 • hur man gör en trumma lampskärm
 • hur man kan inreda taket i ett badrum
 • studio loft inredningsidéer
 •