användningar av ett gammalt överkast

användningar av ett gammalt överkast

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-05

Vissa människor inreda sitt sovrum med några år som modetrender förändring, medan andra hålla samma sängar tills det är nära till utslitna. Oavsett vilken kategori du tillhör, dagens betoning på återvinning innebär att du förmodligen inte kommer att slänga en gammal överkast i papperskorgen eller riva upp det för trasor. Överväga några mer kreativa alternativ.

Sälj eller donera

Om du överkast är chenille, Matelasse, Crewel eller ett täcke, någon annan kanske vill ha det. Vissa tyger är fortfarande tillgängliga, men andra, särskilt de med handarbete, blir sällsynta. Mid-talet figurerade chenille sprider sig i starka färger kan sälja för hundratals dollar. Med lite reparation från en sömmerska, kan en handgjord täcke vara värt nästan lika mycket. Använd online-försäljningen webbplatser eller annonsera i antik och samlarvärde publikationer. Om spridningen är i gott skick, kan det medföra topp dollar, även om det är trasiga eller har en fläck, men du kan fortfarande få tillbaka en del av det ursprungliga priset från en Crafter på en loppmarknad eller rota försäljning. Även en spridning utan återförsäljning potential har värde när donerat till ett härbärge för hemlösa, Röda korset eller kyrka uppdraget.

Återanvändning

Designer Bob Mackie upp för återanvändning hushåll tyger när han draperad en sammet gardin och draperi stång över komiker Carol Burnett. Tusentals överkast spöken trick-or-treat på Halloween, och dussintals college barn hänga billigt överkast i deras lägenhet Windows som gardiner eller täcka dumpy soffor med dem. Kort för att göra sängen jackor eller reupholstering en tillfällig stol, flera andra "gröna" användningsområden för gamla överkast finns. Klipp av färgade eller trasiga delar av överkast och täcken och vik dem till form kastar för kyliga vinterkvällar, line tunt tyg med bomull täcke vadd innan bindande tre sidor tillsammans. Gamla spreadarna kan också handla om rätt storlek för mode i futon omfattar, göra jätte snibbduk genom att sy längs tre sidor och att göra knapphål längs en flik av den fjärde att fånga stora knappar bifogas den andra fliken. Vik och re-faldig ett överkast tills det är precis rätt storlek, bind sedan ihop kanterna med breda kantband eller tyg att göra en helt tvättbar hundsäng för bilen.

använder det för delar

Klipp ett överkast upp för att få bitar som fortfarande är helt vacker. Starta eller lägga till en samling quiltning rutor på dig och ett barn att montera, eller använda tyg till hantverk för semester. Edge 10-av-18-tums tygstycken med kantband eller Bric-a-Brac att göra bordstabletter, använda längre stycken för löpare. Ta bort fransar och andra dekorationer från spreadar att använda för hantverk. Dye sprider en ny färg och klippa upp dem för att pussla ihop nya överdrag för slitna tunna säng kuddar, eller att göra kvadratiska kuddar för en håla eller en antik stol. Lägg till skeppsbruten tyget till RAG rutan för att ersätta de syntetiska dukar och pappershanddukar, gammal, sliten tyg i allmänhet luddfri-perfekta för damning möbler, tvätt glas eller sy upp ett par silver polering handskar.

Annan artikel

 • hur man utformar en virtuell badrum
 • hemlagad garage organisera idéer
 • dekorera långa tabeller för en rosa bröllop
 • hur man kan inreda ett fönster med gardiner & persienner trä
 • koloniala måla färger för ett sovrum
 • vad man ska göra efter att ha använt varmt vatten mjukmedel & tyg för att ta bort tapeter?
 • hur man gör en bild järnväg gjutning
 • hur man gör tak trim med gips
 • hur man gör taklisten behandlingar ombord fönster
 • hur man konstruerar dra gardinerna
 •