möbler spraka målningstekniker

möbler spraka målningstekniker

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-27

Du behöver:
Måttband
. Papper.
Penna.
Rutat papper.

Aged målningstekniker ger karaktär och en avslappnad, informell titta på möbler och skåp. Även nya bitar uppnå en nivå på autentiska ålder med intressanta basfärger tittade genom krackelerad färg texturer. Välj bland snabba tillämpningar av kommersiellt tillgängliga sprakande föreningar eller välja en mer långvarig och mer färgstarka, resultat genom att orsaka knastrar med lager av material som finns i färgen avsnitt av din järnaffär.

Ready-To-Use Crackle Glaze

Måla möbel med en vattenbaserad färg i en färg som kontrasterar mot toppen, eller knaster, päls. Kontrasterande färger ger de mest slående överklagandet. Med vatten-latexfärg, grundligt måla hela pjäsen och låter det torka minst 24 timmar eller mer i fuktiga eller svalare temperaturer. Måla inte i temperaturer lägre än 42 grader Fahrenheit, eftersom färgen kommer att ta alltför mycket tid att torka. Eftersom du inte kan styra var spraka lager separerar, se till att alla ytor jämnt är målade med grundfärg.Efter baslack är torr, måla stycke som har en färdig att använda spraka glasyr i endast en riktning. Gå inte fram och tillbaka eller i olika riktningar. Om du gillar en utsökt galen, eller lätt sprucken, finish, använd ett tunt lager glasyr. Om du föredrar dramatisk, tung sprickor i finish, applicera ett tjockt lager glasyr, vilket rekommenderas på hemsidan hur-till-faux-finish. com. Täta stycke som har en kommersiell lack eller sealer rekommenderas av spraka glasyr tillverkaren.

Bets, lim och färg

För en mer naturligt äldre utseende utan användning av en speciell sprakande glasyr, tillämpa en rik färgad bets till bart trä. Efter fläcken torkar, borsta på en kappa av naturliga lim, inte syntetiska lim. Animal-baserade lim är bäst, och de vanliga vita, flytande lim som skolbarn använder ger ett bra resultat. Stora områden kräver att du arbetar snabbt. Låt limmet bli klibbig, men inte torr, enligt Bob Vila. Medan limmet är tacky, borsta ett lager kontrasterande vattenbaserad färg på ytan. Eftersom lim och översta lagret av färg börja torka, kommer de att separera och spricka för att avslöja fläcken färg på undersidan.

och-klarlack

En teknik som kräver lite mer tid och arbete innebär lager av färg och lack. Pensla objekt med en grundfärg av oljebaserad färg och låter det torka. Applicera ett lager oljebaserad lack, men bara låta den bli klibbig-inte torr. Även om det är tacky, Applicera ett tjockt lager av vattenbaserad lack. Sprickor och separationer kommer att visas och multiplicera som lager av lack torr. Vara säker på att pjäsen är helt torrt innan du går till nästa steg, eller du kommer att förstöra sprickor.När pjäsen är torrt, gnugga ytan med en trasa fuktad med oljebaserad färg i en kontrasterande färg. Om baslack är djup, välj en ljusare, kontrasterande färg. När detta skikt är torrt, torka bit ner med en rik färgad lack, speciellt arbeta in den i sprickor, att förbättra äldre utseende, rekommenderar Sharon Jacobsen av alla att kvinnor vill ha.

Annan artikel

 • indian sovrum idéer
 • lp väggskärmsanslutning idéer
 • hur man gör swags
 • idéer för att dekorera en trapper keeper
 • idéer ombord vetenskap bulletin dekorationer
 • tre-sidig spis idéer
 • hur man skapar gamla speglar
 • Inredningstips för små vardagsrum möbler
 • lösningar för en stram kontorslandskap
 • diy: hem inredningsidéer
 •