vad är matta kvalitet och densitet?

vad är matta kvalitet och densitet?

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-01-04

När du köper en matta kan konsumenterna vara överväldigad av det stora utbud av val. Kvaliteten på mattor varierar avsevärt, men att lära om de subtila skillnader som avgör kvalitet och densitet matta kan hjälpa dig att göra ett upplyst val

Kvalitet

Matta densitet, fiber, hög höjd och total finish är tecken på en matta kvalitet. Ju högre och tätare en matta är, desto mer material det kräver och mer slitstarka det. Bra kvalitet mattor är dyrare eftersom mer material går in i deras konstruktion. En god kvalitet matta ska känna sig bekväm under fötterna. Om också kan betraktas vara smutsavstötande, vilket kommer att utöka sin kvalitet och livslängd.

Densitet

densitet bestäms av storleken på garnet och antalet tuvor på varje kvadrat meter av matta. Täthet kan mätas genom att titta på uppbackning av mattan. En tät matta har mer tofsar, är motståndskraftig mot slitage och motstår mattor. Ytligt kan densiteten visas bra, men när du sprida tuvor och titta under, får basen på varje tuva vara långt ifrån varandra.

Fiber

Carpet fiber är ett viktigt mått på kvalitet. Nylon, olefin, polyester, akryl eller ull är material som vanligen används i mattan fiber. Ull är oftast den dyraste fiber, eftersom det är naturligt resistent mark och fläckar städa upp också.

Överväganden

Vissa butiker lista en matta exakta specifikationer, inklusive densitet, vrida och lugg höjd. Detta är dock inte alltid fallet, och du kan behöva pröva en matta prov själv. Det är ett gott tecken om stöd inte syns. Detta indikerar att mattan är tjockare, tätare och lätt vridna. Detta är särskilt fallet med en formell plysch matta, där strävan bör vara knappt synliga. Du kan även få en allmän uppfattning om en matta densitet genom att böja den i en rät vinkel att se hur mycket stöd upptäcks.

Varning

Vissa tillverkare identifiera sina produkter genom betyg. I verkligheten finns det ingen universell standard och kvalitet är mer av ett marknadsföringsverktyg, säger ACME DIY på sin webbplats. Ett företag lönegrad 5 får en annan kvalitet än annan tillverkares årskurs 5. ACME konstaterar att den enda relevanta betyg gäller huruvida en matta är lämplig för hög, medium eller låg trafik. Även om detta kan vara en indikation på en matta hållbarhet, det finns ingen universell standard här heller, så ett företags "hög trafik" kan pågå mycket längre än ett annat företags.

Annan artikel

 • hur man gör en halkfri fotpall
 • uteplats firepit idéer
 • hur du skapar din egen ljus trädgård
 • hur man syr ett överdrag till en soffa
 • Sovrum Utsmyckning idéer
 • hur tapet för att täcka sprickor
 • toile plantskola idéer
 • hur man bygger en vägg klocka
 • köksdesign idéer om en budget
 • hur man gör flytande trädgård steg tabell mittpunkten
 •