mosaikbadrum idéer

mosaikbadrum idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-11-09

Oavsett om ditt badrum är i behov av upprustning eller du känner dig konstnärlig, arbeta med små, målade plattor kan vara en givande process. Använda brickor för att skapa en design heter mosaik, mosaik konstverk kan vara så detaljerad eller abstrakt som du vill. Med plattor som kommer i alla färger, hittar du massor av delar att göra under ditt badrum.

Mood Kakel

Forskning av organisationer som Bloomsburg universitet Virtual Training hjälpcenter visar att färger faktiskt kan påverka ditt humör i olika sätt. När du skapar ditt badrum mosaik, fundera på hur du vill känna i rummet. Om ditt badrum är din flykt, där man går att lösa i en lång skumbad och koppla av, kanske du vill välja mosaik i blått, som Bloomsburg rapporter förknippas med lugn, lugn, frid och harmoni. Gult kan också vara ett alternativ, eftersom det symboliserar lycka, optimism, andlighet och hopp. Om du upptäcker att du behöver lite ryck av energi för att komma igång på morgonen, får en mosaik med rött tegel får hjärtat att slå snabbare och inspirera känslor som hastighet och lust. Orange är också ett alternativ, eftersom färgen representerar uppmärksamhet, entusiasm och livfullhet.

Mandalas och Rangoli

Att följa en väg av inre inspiration och kreativitet, överväga att skapa en mandala eller rangoli mosaik på badrumsväggen. Både mandalas och rangolis är indiska art designs fylld med öglor av färg, virvlar och levande mönster. Du kan inte göra ett "fel" rangoli eller mandala, precis som du utforma den nationella mönstret är lämplig. Fyll i design med kakel som matchar din nuvarande ordningen badrum färg eller välja nya för att inspirera dig hela din dag. Även rangoli traditionellt använts under den indiska högtiden Diwali av, kan de vara ett permanent tillägg till ditt badrum med några noggrann planering och fantasifulla bricklayout.

Gå för guld

För en kunglig titt överväga dekorerar väggarna med guld. Även om du inte kan ha råd med den solida-guld arbete att sådana bolag som Hang Fung i Hong Kong erbjuder (en $ 5 miljoner, 24-karats guld toalett), kan du använda sin konstruktion fungera som inspiration för din egen "kammare. "Faktisk guldbrickor kan vara av din prisklass, men hittar du en mängd av guld-färgade plattor för din mosaik. Om du inte kan hitta den exakta nyans du letar efter, skapa en anpassad karat med metalliclack eller sprayfärg. Vid utformningen av mosaik, väljer royalty-tema bilder som kammar eller kronor eller skapa något mer abstrakt.

Annan artikel

 • hur tråd flera taklampor
 • idéer för inomhus lugn trädgårdar
 • hur man lägger DuPont laminatgolv
 • hur man kan inreda trädgårdsrum
 • kök vinterträdgård idéer
 • kaffeböna mittpunkten idéer
 • unik trädgård hem presenter
 • hur man kan inreda med snöskor
 • hur man gör en bordsskiva vatten trädgård
 • draperi behandling idéer
 •