hur man utformar helande trädgårdar för trädgårds terapi

hur man utformar helande trädgårdar för trädgårds terapi

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-12

Under det senaste årtiondet har fler och fler människor blir kunniga om fördelarna med interaktion mellan människa och växter, vilket leder till behandlingsprogram som trädgårdsterapi, terapeutiska trädgårdsodling och även sociala trädgårdsodling. Horticultural terapi gör användningen av växter och verksamhet med anknytning till växter för att förbättra välbefinnandet för folket. Healing trädgårdar för trädgårdsbruk terapi kan hittas i rehabiliterande och vårdcentraler. Horticultural terapi används vanligen för att förbättra minnet kompetens socialisering, balans och rörlighet.


 


1.
Beakta de viktigaste huvudpunkterna i den helande trädgården. Funktionaliteten är mycket viktigt eftersom det måste passa och anpassa sig till de begränsningar som ett givet utrymme. Det måste också vara kostnadseffektiva, eftersom oftast helande trädgårdar för trädgårds terapi finansieras genom bidrag och donationer från olika organisationer. Det huvudsakliga syftet med trädgården är terapeutiskt, så den visuella effekten är viktig också. Börja med utformningen av den helande trädgården med olika skisser och anpassa dem efter behov.
2.
Plan den helande trädgården enligt de grundläggande principerna för design. Enkelhet är betydande, eftersom de människor som ska använda den står inför stress och ytterligare ångest måste undvikas. Trädgården behöver ha en mängd olika texturer och former för att erbjuda visuell stimulans. Balans är viktigt och övergångar från ett element till nästa måste vara slät.
3.
Var uppmärksam på de typer av växter i den helande trädgården. Urvalet av växter som behöver göras beroende på ålder och kulturella grupper i trädgården kommer att tjäna. Se till att åtminstone några av de använda växter har en medicinskt värde. Plantorna som används i trädgårdsnäringen terapi behöver ha olika dofter, texturer och färger. Välj växter som har en lugnande effekt och säsongens de som kommer att erbjuda anslutning till naturen enligt årstidernas växlingar.
4.
Införliva i utformningen av den läkande trädgård attraktiv element för djurlivet, till exempel fågelbord eller fågelbad. Undvik element och växter som skulle kunna locka insekter och bin. Se till att inget i trädgården är farligt för barn eller äldre.
 

Annan artikel

  • trädgård flagga tutorial
  • hur man utformar helande trädgårdar för trädgårds terapi
  • hur man gör flytande trädgård steg tabell mittpunkten
  • kök vinterträdgård idéer
  • hur man effektivt använda drakar i trädgårdar och du00C3 hem u00A9 cor
  •