köksskåp designidéer

köksskåp designidéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-18

Köksskåp normer för utformning växte fram ur den praxis som enskilda möbelsnickare. Dessa tidiga skåputföranden växte till en standard design ordförråd av ansikte-frame design. Dörren till ett ansikte frame-design använder fyra bitar av ädelträ som ram en central panel, ansiktet, av remsor av massivt lövträ limmas ihop. Början på 1950-talet, mer plywood-baserade konstruktioner, allmänt kallad "Euro skåp" in på marknaden. Från början av 1990-talet fram till nu har 2010, varianter och elaborations på dessa två grundläggande skåp typer stärkt marknaden. Med detta har också kommit en omprövning av andra skåp konventioner och en vilja att i kök nya designidéer som ökar funktionaliteten i skåpet.

Skafferi Skåp

Designers inkluderar nu i de flesta high-end kök någon form av skafferi skåp. Dessa höga skåp, ofta i samma höjd som den valda kylskåpet och från 10-till 20-tum bred, har ett enda handtag i ansiktet panelen. Skåpet innehåller ett rostfritt stål eller krom bur med full längd utdragbart kapacitet och en berg-bärande chassi. Skafferiet har 6 till 8 trådbackar som ger tät, fullt synlig och tillgänglig förvaring för kryddor, socker, mjöl och andra förnödenheter kök.

Utdragsbrott Lazy Susans

Corner bänkskåpen har länge utgjort en olägenhet för formgivare och kockar lika. Du kan inte direkt tillgång till utrymmet under rektangulära som är gemensamt för två skåp i rät vinkel. Olika lösningar mildra problemet utan helt lösa det. Du kan ha ett hörn skåp med ett ansikte i 45 graders vinkel mot bänkskåpen på båda sidor, vilket ger dig några åtkomst via ett hörn dörr, men trots sidorna av skåpet vinkling bort från dörren vid en 45-graders vinkel. Mycket av hyllor förblir otillgängliga eller svåra att nå. Bakom hörnet dörr, kan du även installera en konventionell lat-Susan-en karusell av en bunt med roterande hyllor. Nu kan du få tillgång till allt i skåpet. Problemet med denna lösning är att du bara kan se en bråkdel av innehållet vid en viss tidpunkt. Ett utdragbart Lazy Susan löser prydligt detta problem. Flera köksskåp tillbehör tillverkare gör nu rostfritt stål eller karuseller krom med full längd förlängning förmåga. Du helt enkelt öppna dörren och dra ut Lazy Susan för att se allt på Lazy Susan och kretsa karusellen för att välja vad du vill.

Mycket höga skåp och Bibliotek Stegar

En sedan länge konvention av design köksskåp disfavors skåp med hyllor du inte lätt kan nå. Enligt denna konvention, hade skåp toppar antingen 7 eller 8 meter över golvet. Men i dag, många av dagens hem har dubbla höjd kök, vilket lämnar oanvänd nästan hälften av potentiella lagringsutrymme på skåp väggar. Nyligen har designers börjat designa mycket höga skåp för dessa kök och har anpassat bibliotek stegar för att komma åt dem. Om du vill infoga denna funktionalitet i ditt kök, berätta ditt kök designer tidigt. Dessa stegar ansluta permanent på väggen med infälld spår som går längs skåpet, vanligtvis vid ungefär 8-eller till och med 9-fots höjd. Banan blir en integrerad del av skåpet. Biblioteket Stegen har rullar på botten, en framgångsrikt genomförande av denna design resulterar i en arkitektoniskt intressant stege som rör sig tyst längs sin bana med ett minimum av ansträngning.

Annan artikel

 • hem torr bar design idéer
 • hur man gör en tistel ner kudde
 • färgerna att inreda ett vardagsrum
 • tonårsrum designidéer
 • hur man lägger groutless kakel
 • hetaste färger i heminredning
 • hur refinish köksluckor från en mörk lönn till en ljusare färg
 • Kök & Bad idéer: små traditionella kök
 • inredningsidéer med hjälp av färg
 • hur man sätter upp Jerusalem kakel
 •