Utsmyckning idéer för små matsalarna

Utsmyckning idéer för små matsalarna

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-11

Bra inredning, särskilt i små utrymmen, sysselsätter bruket av redigering så mycket som att välja rätt element. Små matsalar i synnerhet utgör en större utmaning än de flesta andra små utrymmen helt enkelt eftersom matbord tenderar att ta upp mycket plats. En liten matsal verkar större när du designar den med mindre skalas möbler, minimal tillbehör och ett lätt tonad färgpalett.

Skala

I ett trångt utrymme, kan du få alla de traditionella inslagen matsalen om du börjar med en förminskad bord. En liten rektangulär tabell som tätt passar fyra armless stolar-två på vardera långsidan-tar upp mindre utrymme än ens en standard-storlek runt bordet. Endast de mest kompakta utrymmen kommer inte att ha tillräckligt med utrymme för en förminskad buffé längs ena väggen. Antik skrivbord eller ett bibliotek tabeller erbjuda rätt proportioner som vissa moderna skrivbord.

Tabell Alternativ

I allmänhet, den första och sista råd vid utformningen av en liten matsal är att använda ett runt bord. Ett ovalt bord är en annan Space Saver om rummet är lång, men om rummet är fyrkantigt, gå med ett runt bord. Det spelar ingen roll vad stilen i tabellen, men en pelarbord tar upp mindre utrymme än ett bord med fyra ben. Likaså tar en klaffbord upp ännu mindre plats när dess blad är nere. Glas-top eller helt akryl tabeller ge en illusion av att utrymmet är större än det.

Ordförande Alternativ

armless stolar är ett bättre val än stolar med vapen eftersom du kan skjuta dem hela vägen in i tabellen, därmed skapa mer av en väg i rummet. Som med bord, stolar akryl ge illusionen att utrymmet är större eftersom de är öppna. I matsalar som är relativt små-men inte alltför liten-klädda Matsalsstolar är ett alternativ så länge de är armless. Håll alla klädsel som används i ett litet område en ljus, neutral färg, eller matcha färg på väggarna för visuell kontinuitet.

Färgpalett

Små utrymmen verkar större när de är lättare. Mörk färg färger krympa effektivt ett rum. Dessutom har flera färger på spel på väggarna, trim, tak och möbler också tycks göra utrymmet mindre. Använd en huvudstudie färg och en ljus neutral för att visuellt utöka utrymmet så mycket som möjligt. Använd en ljus eller blek nyans i stället för en mättade färger. Echo färg på väggarna i stol klädsel och dukar.

Floor Plan

Om du ska göra på grund med kvadratiskt eller rektangulärt bord i lilla matsalen, överväg att sätta den ena sidan mot en vägg, eller ännu bättre-ett fönster. Att inte ha ett bord i mitten av rummet kommer att öka bredden på promenader området och eventuellt kan du få en liten skänk på den motsatta väggen för förvaring.

Annan artikel

 • hur man väljer rätt ljuskrona storlek
 • vad färg färger ser bäst med medium ek?
 • Hur högt ska jag ställa in stolen remsor järnväg gjutning
 • rosa och grön plantskola idéer
 • dekorativa tekniker för att måla ett tak
 • idéer för billiga blomma centerpieces
 • hur man utformar ett sovrum med ekgolv och inbyggd vitkalkade skåp
 • nautiska och tropiska inredning
 • målning idéer för väggar med saran wrap
 • disney inredningsidéer
 •