hur man skapar ett rum layout

hur man skapar ett rum layout

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-31

Hem börjar som tomma skrivtavlor som kan utformas och arrangeras på många olika sätt. Layouten på ett rum påverkar hur människor använder utrymmet. Opraktiskt layouter har komplicerade flöden av trafik genom rummet, medan praktiska alternativ välkomna människor in i ett rum och göra dem bekväma medan de är där. Skapa ett rum layout på papper kan du prova många olika arrangemang och välja det som känns bäst innan de går igenom den ansträngning att flytta alla möbler

Du behöver:.
Måttband.
Penna.
Papper.
Rutat papper.
Härskare.
Sax.

Skapa Skala Ritning


1.
Mät rummets mått med ett måttband och skriva ner måtten på en bit papper.

2.
Rita konturerna av rummet för att skala på en bit rutat papper. Skala på ritningen så en fjärdedel tum på rutat papper utgör en fot i rummet. Till exempel kommer ett rum som mäter 18 meter lång ta upp 4,5 inches på rutat papper.
3.
Mät särdrag i rummet som fönster, dörrar och öppna spisar. Skriv ner varje funktion bredd och avståndet längs väggen från kant till ett hörn eller annan funktion så att du kommer att kunna placera dem i exakt platser i ritningen.
4.
Rita dörrar, fönster, spisar och andra inbyggda egenskaper rummet på rutat papper. Kontrollera vilket håll luckan öppnas och dra en båge på din graf papper för att visa den golvyta som behöver vara tydligt för att dörren öppnas.
5.
Mäta dimensioner av varje av möbler som du vill placera i rummet. Se till att mäta objektets största dimension, som inte nödvändigtvis dess fotspår. Till exempel, om en soffa är något bredare på armstöden än vid basen, mäta bredden på soffan från slutet av ett armstöd till en annan.
6.
Oavgjort varje stycke av möbler på ett separat ark rutat papper. Använd samma skala som ditt rum ritningen. Märk varje post i centrum för sin teckning och skär ut dem så att du har rörliga modeller av dina möbler.

Ordna Möbler


1.
Ordna sittplatser för att göra en U-formad konversation område med en kontaktpunkt som ett fönster, öppen spis eller TV på den öppna sidan.
2.
Place tabeller inom 2 till 3 meter, vilket är två till tre rutor på millimeterpapper, för alla sittplatser i rummet. Tabeller ge utrymme för att ställa ner saker och är ofta platsen för lyktorna.
3.
Inkludera en väg för människor att gå genom rummet, både till möbler och de föremål som de kommer att använda och till ett annat rum på andra sidan, om du har en. Sökvägen bör vara minst 2 meter bred, och helst närmare 3 meter brett. Om möjligt, undvik att tvinga folk att gå genom centrum av en konversation grupp eller mellan människor och tv.
4.
Arrangera möbler modeller för att prova olika arrangemang tills du hittar en som verkar vara den bästa. Flytta möbler i rummet för att passa denna modell. Se hur människor använder utrymmet under de kommande dagarna och göra ändringar om det behövs.

Annan artikel

 • arkitektoniska fönster nätet stilar
 • idéer för en toskansk kök
 • hur man lägger mosaik på betong
 • hur man installerar en tenn tak över en popcorn tak
 • idéer för hem makeovers
 • vägg färg idéer för en blå-vit sovrum
 • Hur högt ska en platt-TV placeras?
 • hur man mäter dra tillbaka gardinerna
 • glas backsplash idéer
 • hur man dränka blommor
 •