hur man kan inreda trätrappa

hur man kan inreda trätrappa

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-23

Nymålade och dekorerade trätrappa ger karaktär och en touch av fantasier att en annars grå trappa. Utsmyckning trätrappa är ett enkelt projekt för att slå ut i en helg, under förutsättning att rätt verktyg och utrustning används. Beroende på vilken typ av färg eller avsluta trä steg har redan, kan du behöva band, sand och måla om trätrappor. Med lite armbåge fett och lite tålamod, kan någon ge trätrappa liv

Du behöver:. .
Vattenbaserade primer
Tidning.
100-och 150-slippapper.
Värmepistol.
Flera penslar.
Tack trasa.
Efterbehandling färg.
Stenciler.
Målartejp.
Liten artist pensel.
Klart slut.
Luddfri trasa.
Skyddsglasögon.
Andningsmask.
Handskar.


1.
Förbered arbetsområdet. För trätrappa knuten till en trappa, använder målartejp att tejpen någon närliggande inventarier eller ytor du vill skydda. För åtgärder som inte är knutna till en trappa, lägga dem ovanpå flera lager tidningspapper.
2.
Torka bort damm och smuts med en luddfri trasa. Ta bort eventuell färg med en värmepistol. Placera värmepistol minst 5 inches bort från trä steg ytan, och flytta den i en långsam och tillbaka rörelse. Håll gäller värme tills färgen bubblor. Använd en spackel för att skrota det lossade färgen bort från det träd, försiktigt så att inte repa trä med överdriven kraft.
3.
Ta på skyddshandskar, skyddsglasögon och ett ansikte ansiktsmask. Slipa trä steg yta med en 100-slippapper sandpapper tills den är slät. Använd en finare 150-slippapper sandpapper för att avsluta slipa trä steg. Torka av hela ytan av trä steg med tack trasa för att avlägsna alla slipdamm.
4.
Applicera ett skikt av vattenbaserad grundfärg med pensel. Låt primern torka, som vanligtvis är en till två timmar. Om primer är för tunt och lätt transparant, kanske du vill lägga till en annan päls när den första pälsen är torr. Använd finaste sandpapper du kan hitta för att lätt sand över primern, ta bort ojämnheter som orsakats av primer. Ta bort slipdamm med ett häftstift trasa.
5.
applicera ett skikt bakgrund Färdigmålning med en ren pensel. Välj valfri färg färg du önskar för bakgrundsfärgen på varje trä steg. Applicera den avslutande färgen i ens, fram och tillbaka rörelser. Låt varje lager färg torka innan ytterligare skikt.
6.
Fäst varierande stencil mönster till trätrappor med målartejp. Måla schablonen design på trätrappan med hjälp av någon måla färg i taget. Låt varje färg färg torka innan börjar på nästa. Spray ett lager klar finish på toppen av dekorerade trätrappor efter stencil design är klar.

Annan artikel

 • rosa & gula teen sovrum idéer
 • kök remodeling & idéer målning
 • hantverk för en baby plantskola
 • hur man får rabatt blommor
 • Utsmyckning idéer för en musik sovrum
 • hur man installerar Trafficmaster vinyl plankgolv
 • madrass shoppingtips
 • liten tvättstuga design idéer
 • hur att täta speglar till badrum
 • Vad ska jag måla mitt rum om mitt sängar är choklad brun?
 •