hur man bygger löstagbara galler trä fönster

hur man bygger löstagbara galler trä fönster

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-30

Fönster i trä galler kan lägga detalj till fönstren i ditt hem. Traditionella träfönster hade individuella glasrutor som hölls i av trä galler. I moderna fönster gallren är typiskt dekorativa element. Vissa följs glaset och vissa är avsedd att avlägsnas för enkel rengöring och underhåll. Om ditt fönster av trä inte har löstagbara galler, kan du göra dina egna med hjälp av tall, grundläggande träbearbetningsverktyg och monteringsdetaljer
1.
Mät öppningen i fönstret på insidan från sida jamb till sida jamb och chef för sill. Den avtagbara gallret kommer att gå på insidan an mot botten bågen mellan den sida sidostycken och huvud och sill i fönstret.
2.
Klipp två stättor för varje avtagbara galler ur 1-av-2-av-96-tums skivor med geringssåg. Den stättor ska klippas för att passa in avståndet mellan huvud och tröskeln i fönstret.
3.
Såg två skenor av de 1-av-2-av-96-tum kretskort för varje löstagbara galler med hjälp av en geringssåg. Skenan Mätningen bör avståndet mellan sidan sidostycken av fönstren. En järnväg är den övre och nedre styrelse som går mellan stättor.
4.
Fräsa ett instickslås i båda ändarna av varje stil. Fräsa en tappar på slutet av varje järnväg. Den instickslås är en plats och tappar skär glider slut i facket. Kör instickslås genom routern först använda en instickslås lite. Byt till en tappar lite och skär tappar. Den 2-cm breda sidan bör vara platt mot fönsterbåge. Ha detta i åtanke när du skär av spår och tappar leder. De spår och tappar kommer att klippas ut från 1-tums tjock del av delarna.
5.
Mät och märk ut mitten av varje järnväg och stil. Klipp ut en kvadrat 5/8-inch instickslås genom centrum av varje järnväg och stätta på 1-tums tjock ansikte av delarna med en hoptappning maskin. Detta kommer att möjliggöra för grillen att komma in genom rälsen och stättor. Gallret kommer att ha en vertikal och horisontell kors i mitten för att skapa fyra divisioner på fönstret.
6.
Montera skenor och stättor tillsammans. Mät bredd och höjd i församlingen. Skär en grill ur 5/8-by-5/8-by-96-inch styrelser på geringssågen till längden på höjden mätningen. Skär ett horisontellt galler med längden på bredden mätningen.
7.
Ställ in bordet såg till av 5/8-inch klippa göra en 5/16-. Gör ett snitt i mitten på ena sidan av de vertikala och horisontella galler.
8.
Sätt en list kant bit in i routern tabellen. Fräsa en gjutning kant på den sida av galler med 5/16- av 5/8-inch klippa och på den motsatta sidan. Dessa är de fram-och baksidan av gallret.
9.
Applicera en sträng lim på 5/16- av 5/8-inch snitt på varje galler stycke och låsa in dem tillsammans för att från ett kors. Sprid lim på ändarna på grillen montering och på spår och tappar sidor av rälsen och stättor. Sätt ändarna horisontella grillen bit in i mortises i mitten av Stiles. Skjut rälsen i infälld ändarna av stättor och vägleda grill slutar i mitten instickslås i rälsen.
10.
Clamp församlingen tillsammans. Låt limmet torka. Ta bort klämmorna.
11.
Sand det flyttbara gallret montering med fint slippapper. Applicera en trä finish och låt det torka innan du fortsätter.
12.
Sätt in det flyttbara gallret till fönstret öppnas. Rikta tur knapparna 6 inches från toppen och botten av grillen på varje sida. Placera tur knappen så att den kommer att montera på fönstret bågen och rotera för att hålla avtagbara gallret på plats. Skruva tur knapparna på plats.

Tips och varningar


 • Måla galler för att matcha färgen på fönsterbåge.
 • Använd ögon skydd vid arbete med trä.
 • Annan artikel

 • Utsmyckning idéer för en musik sovrum
 • hur man kan inreda ditt hus online
 • hur gör tråd jag en ny strömbrytare?
 • florida hus färger
 • hur man utformar ett rum layout gratis
 • billiga utomhus Privacy Screen alternativ
 • rosa och brunt baby rum
 • d.i.y projekt för att dekorera ditt rum för barn
 • natursten backsplash idéer
 • medeltida inredningsidéer
 •