hur reparera en Aubusson matta

hur reparera en Aubusson matta

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-02-22

Reparera en antik eller handgjorda Aubusson matta som har vissa personliga eller monetära värde endast bör ske genom en väl utbildad och kvalificerad reparation professionell. Hem ägare bör inte riskera att skada dessa vackra mattor ytterligare och kan sänka värdet på mattan med ett hem reparation. Men maskingjorda Aubusson mattor är lätta att reparera hemma med några gemensamma verktyg och enkel sömnad metoder. Nött bindningar, skärsår och tårar har snabba lösningar att även de mest okvalificerade personer kan hantera lätt.

Du behöver:
Vävtejp (inte förpackningstejp)
. Vass sax.
Platt slutet skruvmejsel.
Kraftig tråd.
Klädsel nål.

Reparation Frayed Bindande


1.
Placera mattan med framsidan upp på ett bord och stol själv framför det skadade området. Dra mattan mot dig och skär sliten fibrer från mattan med sax.
2.
Välj en tung tråd färg som är en nära komplement till befintliga kanten tråden. Trä klädsel nålen med flera meter tråd-tråden bör fördubblas och de trådar som knyts ihop i ändarna. De flesta Aubusson mattor har en enda kant färg men ibland maskintillverkade Aubusson mattor har trim som är multidyed enligt angränsande tråd färger. Stannar och startar tråd färger som behövs.
3.
Placera nålen under mattan en 1 /4 tum från slutet av slitna området och vid innerkanten av trim. Sätt i klädseln nålen underifrån dra det genom mattan, uppåt och mot dig.
4.
Dra gängade nålen mot dig, över mattan kant och tillbaka under mattan. Placera nålen genom baksidan av mattan precis som tidigare, dra den genom och mot dig, emballering tråden över kanten och föra nålen på undersidan av mattan igen. Upprepa detta stygn och fortsätta att gå framåt mot sliten området med varje stygn tills sliten trådar omfattas. Sy förbi slitna området ytterligare 1 /4 tum att försäkra sliten området är väl skyddad.
5.
Slutför kanten reparation. Driva igenom ett 1 /4 tum längden på den nya sömmen på baksidan av mattan flera gånger med nål och tråd. Knot tråden nära mattan och skära bort de återstående gänglängd.

Seal Cuts and Tears


1.
Vänd mattan över och placera den med framsidan nedåt på till golvet. Hitta Skär eller riv och försiktigt undersöka dess längd genom att öppna den försiktigt med en platt drivrutin skruv. Tryck lösa fibrer tillbaka genom öppningen för att hålla Aubusson mönstret sett från sidan av mattan --- fibrer som fastnar genom öppningen på baksidan av mattan kan dra ögat till det skadade området på framsidan av mattan och ytterligare skador utseendet på Aubusson.
2.
Klipp till en bit tejp som är längden på skär eller riv-och överlappningar vardera änden av en tum. De ytterligare band kommer att hjälpa till att kontrollera öppning blir större.
3.
Tryck kanterna av öppna tillsammans med en hand och placera tejp över snittet med den andra handen. Tryck bandet till mattan stöd och tryck den på plats med händerna.
4.
Vrid mattan tillbaka till sitt ursprungliga ansikte uppåt. Undersök Aubusson mönstret på den reparerade nya tår. Gnid handen fram och tillbaka över tår att se mönstret är intakt. Om mönstret är vriden eller rynkiga, flip mattan tillbaka och ta försiktigt bort tejpen och försök att reparera igen se till att inga garnerna dras på baksidan av mattan.
5.

Vänd på Aubusson över och flytta den så att den reparerade riva eller klippa flyttas från konstant gångtrafik.

tips och varningar


 • Det är viktigt att kontrollera Aubusson mönster för puckering och bunching direkt. Bandet kommer att bli starkt anslutit sig till baksidan av mattan med användning att göra ytterligare matta skador möjligt under rycka av en framtida anpassning.
 • försöker reparera en värdefull Aubusson matta med dessa reparationsteknik kunde ytterligare skador på mattan . Även om reparationerna är framgångsrika kan värdet av värdet av mattan vara drastiskt.
 • Annan artikel

 • varmt vardagsrum färg färger
 • tupp skyltar & dekor
 • björn figurer och inredning
 • hur man håller en cool utan AC
 • Hur lägger jag kartong till en Pocket gardinstång?
 • hur reparera en Aubusson matta
 • problem med aqua riten pool klormaskin
 • veranda räcke designidéer
 • Hur placerar jag upp solskydd?
 • stenläggning verktyg
 •