hur faux måla golv

hur faux måla golv

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-02-12

Faux finish målning på golv har många möjligheter: allt du kan tänka dig, från kakel mönster till virke som ser ut som marmor. Processen är lite annorlunda än faux finish på väggar och tak eftersom golv bära konstant trafik. Tätning är en viktig sista steget för att skydda ditt arbete. Om du faux finish ett golv för första gången prova en enkel svamp teknik tills du förstår processen

Du behöver:.
Bucket
Mop.
Tvättmedel.
Bit plywood.
Svampar.
Alkydfärg (tre färger).
Måla facket.
Roller.
Pole.
Målartejp.
Akryl golv GRUNDPOLISH.


1.
Rengör golvet med en hink med varmt vatten, diskmedel och en mopp, ta bort all smuts, som kan hålla färgen från att fastna. Skölj med varmt vatten och låt torka.
2.
Applicera en grundfärg av alkyd golvfärg på golvet. Alkydfärger är tuffare än latex och akryl och kommer att stå upp för slitage. Skruva fast handtaget på rollern på en påle för rullande som inte kommer att skada ryggen eller knäna. Börja i ett hörn och arbeta bakåt mot dörren så att du inte kommer i kläm. Arbete i långa, jämna drag för jämn täckning. Låt färgen torka i 24 timmar.
3.
Markera ett rutnät på golvet som härmar kakel, med ett måttband och blyertspenna för att markera ut bredden och linjer. Snap en krita linje att markera ut de linjer, sedan lägga ned målartejp på varje linje i rutnätet.
4.
Häll en liten mängd färg som är några nyanser ljusare än baslack i en ren färg bricka. Doppa en svamp i färgen, och sandskädda det på plywood att avlägsna en del av det. Sätt tillräckligt med färg på svampen för att göra en stöpplad märke på golvet men inte för mycket färg att det kommer att smeta. Öva med plywood tills du är säker nog att prova det på golvet.
5.
Badda golvet med målade svamp och lämnar ett lager texturerade stöpplingen märken i de rutor som du har gjort med bandet. Låt den här kappan torka under fyra timmar. Upprepa processen med en ny svamp doppad i färg som är flera nyanser mörkare än baslack. Låt torka under fyra timmar.
6.
Ta bort tejpen, och du ser ett mönster som ser ut som kakel och verkar ha textur och djup. Låt golvet torka helt i 24 timmar.
7.
Avsluta med akryl eller epoxi sealer som formulerats för den typ av golv du har. Applicera tätningsmassa med rulle och stång enligt instruktionerna på burken för bästa resultat. För trägolv, tillämpas med säden. På betong och kakel, kommer någon riktning göra så länge du inte tillåter att förseglingen skall pöl. Undvik gångtrafik på golvet i minst 24 timmar så det Sealer har tillräckligt med tid att bota.

tips och varningar


 • Uppnå en träfibrerna faux avsluta med flera lager av olika färger med en torr pensel, över en grundfärg. Som med svamp målning, öva på en annan yta först. Doppa penseln i färgen torka sedan nästan torr på en trasa eller kartong yta. När borsten separat och inte sitter ihop med färg, börja torr-borstning.
 • köpa rätt färg för vilken typ av golv som du har. Etiketter ange vilka som är bättre för trä, betong och kakel. Beroende på din budget, måla typer varierar från alkyd till oljebaserade mot latex. Latex har färre skadliga ångor men inte lika länge. Alkydfärger är slitstarka men dyrt. Oljebaserade färger är de svåraste att städa men obligation extremt bra till primas och blanka ytor.
 • Annan artikel

 • om heminredning återförsäljare
 • produkter för torkning blommor
 • hur man hänga en afrikansk stam mask
 • hur man skär en linoleum block
 • den bästa färgen för fuktiga badrum
 • målning problem efter tapet borttagning
 • vad lacken går med grå?
 • hur du gör din egen kakel cement kök
 • ljusteknik tutorial
 • Galveston Hem & Trädgård visa
 •