glas-block vägg alternativ

glas-block vägg alternativ

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-02-02

Du behöver:
trappstege
. Måttband.
Penna.
Plast fönsterluckor, med skruvar.
Nivå.
Skruva pistol.

Glasblock är mycket tjock, vanligen fyrkantiga, hålblock av glas. Det används för duschväggar, kök bänkskivan support, mur skär som tillåter ljus bibehållen integritet och i allt större utsträckning som en postmodern byggmaterial av banbrytande arkitekter. Glass-block nät kan fungera som digital ljus-show konstverk. Materialet är tillräckligt stark för ytor och golv. Och en lättare version är en sammansatt som anpassar sig till heminredning använda.

Leds genom-Wall Display

Ett ljus artist blev ett glas block, fönster-storlek panel i en yttervägg till ett interaktivt ljus display. Slätten glas tegel är försett med individuell färgade LED-lampor och ansluten till ett datorprogram som reagerar på en rörelsesensor. När någon utanför huset går förbi muren, reagerar programmet genom att ändra belysningen i ett rutnät. Detta är en fantastisk nyhet, inte en bra gör-det-själv-projekt om du inte är ingenjör. LED-lampor är också ganska ljus, så alla står inför grannar bör övervägas. En enklare anpassning av tanken kan vara att översvämma glasblock från insidan av huset med en enda färgat ljus på en dimmer så intensitet kan kontrolleras. Skulle det fortfarande vara ett original och gripa väggen, men det skulle fungera mer som en utomhusbelysning funktion och mindre som Times Square.

Arkitektonisk innovation

Pritzker Prize-vinnande arkitekten Tadao Ando använder glas och glas block i hans reservdelar, modern design sudda ut gränserna mellan inne och ute med ljus. Han skapar inramade glas-block skivor för inre och yttre väggar av museer, privata hem och kyrkor. I flera anmärkningsvärda Ando designade hem i Japan är glasblock används som ett alternativ till den traditionella pappers-och bambu Shoji skärmar som bildar väggar. Ando inspiration för kreativ användning av materialet kom från den berömda Maison de Verre från Pierre Chareau, en 1931 renovering av ett 19th century, parisisk radhus. Maison de Verre har en hel yttre strukturella vägg av glasblock att släppa in ljus i slutna i hus. Mer ljus flödar från toppen till botten våningarna genom golv glasblock. Chareau var de första att utnyttja dramatisk alternativ till den traditionella användningen av glasblock. Han fortsätter att hitta nya tillämpningar för den tuffa, genomskinligt och relativt billigt material.

Idéer för akrylplast

En lätt och flexibelt alternativ till glasblock är en akryl-block vägg eller panel. Akryl är 70 procent lättare än glas, så det är lättare att manipulera och idealisk för alla områden där vikten är ett problem. Blocken kan beställas i en samlad ram eller anpassad anslutna med polymer klipp. De finns i olika storlekar och färger, är rep-och fade-och lufttäta mot kondens. Akryl block kan användas för att separata rum i en stuga, utan att minska något ljus. De är ett bra avtagbar alternativ för loft utrymmen med fönsterlösa tillbaka väggar som är beroende av ljuset från främre fönstren. I ett loft, skapa avskildhet i en back sovrum med en lätt, genomskinlig vägg.

Annan artikel

 • 1940 inredning
 • problem med tydliga glasdörrar dusch
 • hur man svepa en tegelsten spis
 • hur reparera en akrylharts staty
 • idéer för att dekorera ett badrum som är målad med en färg som kallas gräs trasa
 • hur laminat bakgrundsbild till en nyans
 • hur man handlar matsalsmöbel
 • swag draperi behandlingar
 • hur man kan inreda ett barns badrum
 • hemligheter till inredning framgång
 •