asiatiskt tema designidéer

asiatiskt tema designidéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-02-13

Du behöver:
avfettning
. Uretan.
Craft färger.
Denaturerad alkohol.
Vax.
Penslar.
Luddfria rengöringsdukar.
Roller.
Medium-slippapper.
Fine-slippapper.
Stenciler (tillval).
Stämplar (valfritt).

asiatisk design, även kallad "orientaliska", kombinerar kulturer Japan, Vietnam, Kina och andra östländer. De olika asiatisk design alternativen innefattar färger, teman och historiska artefakter från varje enskilt land i Asien. Du kan kombinera olika element återfinns i hela asiatisk kultur, eller fokusera på bara en. De två mest kända är japanska och kinesiska.

Kinesiska Design

Levande färger, mönster, texturer, överflöd av bambu och högblank möbelytor är bara några av de element som finns i en kinesisk design. Färgpaletten av denna design är djärv och en symbol för den kinesiska kulturen. Färger som finns i den här designen är rött, grönt och gult. Rött är en av de mest populära färgerna som symboliserar lycka, styrka och lycka. Gul symboliserar hälsa och grönt symboliserar tillväxt och ro. Färger för att undvika i denna design är svart och vitt. Utsmyckning tillbehör av sten, jade, elfenben, keramik eller porslin skulle avbilda djurmotiv och mytologiska drakar och bestar.

Japansk design

Den japanska designen är inspirerad av den traditionella washitsu rummet, som minimerar trassel medan förstärker rummets arkitektur. Den japanska färgpaletten lutar kraftigt mot den naturliga jordfärger, med brun, brun, grön, grå och svart är de mest dominerande. Inomhus vattenfall och fixturer sten införa ofta olika grå toner. Lönn, bambu, sten, ris, papper, ceder och vide är material som finns i japansk design. Multifunktionella och minimalistiska möbler finns över hela denna design tema också. Till exempel är en Hibachi en väl utformad vintage bärbara spis som används för att värma skull, värm hem och koka vatten. Shoji skärm dörrar, låga möbler, tatamimattor på golven och de viktiga japanska tokonoma, en alkov, är viktiga delar som ingår i japansk design.

Feng Shui

Feng Shui är en långt östra filosofi som går tillbaka mer än 3. 000 år. Tanken bakom detta asiatisk design systemet är att skapa en harmonisk och enkel utrymme. Noggrant övervägande av objekt placering, färgpalett, justering och avstånd skapar positiv energi av "chi" i rymden. Korrekt placerade växter, speglar, och vatten arbeta för att skapa balans och tillåta energin att flöda genom rummet. Ying-Yang erkänner samexistens av två motsatta krafter. Svart används ofta med vita för att skapa kontrast och uppnå balans.

Annan artikel

 • inredningsidéer rum design & tips
 • hur man hänga en affisch med tejp
 • källaren sovrum färger
 • Hur installerar jag en dörr taylor garage?
 • hamn vind takfläkt instruktioner
 • hur man kan inreda med höstfärger
 • Hur väljer jag exteriörlack att matcha tegelstenar på ett hus?
 • hur man kan inreda en pojke plantskola
 • om beach & Sjö stuga heminredning
 • enkelt och kreativt gör-det-själv-idéer för barnens rum inredning
 •