vilka typer av hyllsystem

vilka typer av hyllsystem

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-30

Hylla system varierar i lastkapacitet och estetik. Garage och nytta hyllor tillverkas ofta av trävaror och faner och är känt som fast hyllor. Hushållens hyllor är gjorda med metall fästen och hängslen och är justerbar. Det finns också olika typer av hylla hängare. Några galgar är metallklämmor att fästa metall löpare, medan andra är av plast pinnar som passar i hålen i sidorna av hyllan struktur.

Tillbaka monterade Hyllsystem

Justerbar hyllor har ofta metall löpare som skruvas till baksidan av skåpet. Även känd som metal "krav", dessa metall löpare kommit i olika nyanser av zink, vitt eller brunt. När standarderna är spikas eller skruvas fast på baksidan av skåpet, lång metall fästen-mellan 8 och 12 inches lång-klipp till de normer som har hundratals förinställda hack skär i dem. Konsolerna håller upp hyllan. Mest tillbaka montera hyllor är dimensionerade för högst 50 pounds av vikt. Fördelen med ryggen montering standarder är att det inte finns något behov av sidan sidostycken. Hyllan kan monteras på väggen vid varje längd.

Sidomonterad Hyllsystem

Sidomonterad standarder är fysiskt starkare än bakåt monterad. Klippen som håller sidomonterade hyllor är mycket kortare, men de håller hyllan från båda sidor. Standarder även kan installeras på baksidan av hyllan för att ge den ännu mer tyngd kapacitet. Denna typ av Sidmonterad hyllor har en effekt på över 100 pounds, men Sidmonterad hyllor måste ha installerat sida sidostycken. Fördelen med side-montering är att enheten kan fristående och flyttade från plats till plats.

Peg monterade Hyllsystem

Peg-monterade hyllor är en billigare version av sidan och baksidan monterade standarder. Med PEG stöds hyllsystem är hål borrade i sidorna och baksidan av enheten. Små pinnar förs in i hålen för att stödja hylla. Fördelarna med PEG stöds hyllor är kostnad och mångsidighet. Tappen Enheten kan flyttas överallt.

Två av fyra bultarna

För de mest solida hyllor, två av fyra bultarna används. En rektangulär ram är byggd med fast hyllplan platser. Hyllorna är sedan sjönk in från sidan eller framifrån. Hyllorna kan skruvas fast direkt till ramen, eller vänster lös för att tillåta husägare att ta bort en eller två av dem för att få mer höjd, om det behövs. Vikten kapacitet av minst två av fyra hyllor är vida överlägsen alla andra typer av hyllor. Det är nästan obegränsad. Nackdelen med två av fyra hyllor är dess ointressant, vedråvaran utseende. Denna typ av hyllor också kan vara dyrt, beroende på höjd och längd.

Dado och Half-varv Hyllsystem

Dado och halv-varv hyllor är också ovanligt robust. Används mest i garage och några rum nytta, är det helt i plywood. Plywood skärs i långa sektioner. En dado skärs halvvägs genom varje del. Styckena fogats samman av halka dado talet tillsammans vinkelrätt mot varandra tills de bottnar, vilket skapar en lock-täta fogar. Denna typ av hyllor rymmer en hel del vikt, och tar upp mindre plats än timmer-inramade Hyllsystem. Det kan också målas, och även anpassade för hushållsbruk.

Annan artikel

 • idéer för en blå & brun tonåring sovrum
 • snöflinga dekoration idéer för en julfest
 • hur man blandar färg för att matcha träslöjd i ett 1890 hus
 • kakel design idéer för ett badrum handfat backsplash
 • Namaste dekorera
 • hur du gör din egen CD sänggavel
 • hur du tar bort gammal tapet lim från väggar
 • ska jag lägga plattor under min diskmaskin?
 • hur man installerar en takmonterad gardinstång
 • idéer för vita kök cabinents
 •