det bästa material för att hänga gardiner med gardin ringar

det bästa material för att hänga gardiner med gardin ringar

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-11-24

Gardiner som hänger från ringarna oftast används i tillfälliga inställningar och för informella inredning. Ofta ringarna är antingen genomföringar inbäddade i övre kanten på gardintyg eller separata ringar som hakar i dessa genomföringar. Hursomhelst, gardinerna bilden öppet och stängt över en gardinstång som cafegardin, duschdraperier eller avslappnad gardiner i ett familjerum eller barnets rum. En stark men inte stel tyg fungerar bäst med gardin ringar.

Cotton

Bomull är en naturfiber som används för varje typ av textil tillverkning och anpassar sig till olika gardin användningsområden. Det kommer i lätt till tung spinner så det är möjligt att välja en densitet som balanserar en mjuk look med hållbarhet att hålla ringarna utan att riva. Bomull kan färgas på valfri färg av regnbågen och finns i oändliga mönster. Det kan lätt fodrad och är tvättbart, en utmärkt funktion för kök gardiner som kan absorbera matos och fett. Det finns många billiga val av bomull, så tillfälliga konstruktioner som används i en plantskola eller barnrummet kan ersättas som barnet växer. Av samma skäl kan bomull gardiner matchas eller samordnas för att måttbeställda lakan i en sovrummet.

Hampa

Hampa tyg är en grön material gjorda av hampa växt, som växer snabbt och sprider löv som bryts ner och berika jorden där det är odlad. Eftersom hampa vanligtvis odlas utan kemikalier eller bekämpningsmedel, dess tyger är naturliga och ekologiska. En mycket stark naturfiber, de har ofta en lös eller grov väv, kan skakas att frigöra damm och är tvättbar. Hampa kommer att hålla kragarna för gardin ringar utan att riva och kan filtrera ljus mjukt in i ett rum. Det fungerar lika bra i ett nära väva, med eller utan foder, för att blockera ljus eller ger isolering. Hampa är resistent mot UV-strålar och inte bleknar snabbt så det är ett utmärkt val för gardiner. Det kan tvättas i maskin och maskin-torkas vid låga temperaturer, men håller längre om det är line-torkas.

Linne

Linne, en fiber som härrör från stjälken på lin, är mycket starkare än bomull och finns i finare vävar än hampa. Dess naturliga färg varierar från antik vitt till vete men det tar färg lätt, färgad linne inte färgas och blekas under normala förhållanden. Linne är tuff nog att hantera hårdvara för gardin ringar och slitage av daglig användning, men om det är flera gånger ökat på samma plats, kommer fibrerna paus och fransar. Tyget har en mjuk, naturlig lyster och är luddfria men skrynklas enkelt sätt och om komprimerad, inte vår rätt tillbaka i form och kan kräva strykning. Linne är lämplig för casual gardiner men är ett bra tyg för mer formell modernt eller traditionellt gardiner också.

Canvas

Canvas är en mycket tuff, mycket tuskaft traditionellt består av bomull, linne, jute eller hampa fibrer och är idag tillverkade av syntetiska tyger också. Naturliga fiber duk är en bra val för gardiner med ringar i ett barns rum, arbetsrum eller lekrum. Det gör inte vika så mjukt som tyger i ljusare och lösare väver men blockerar ljus bra och är skarp och snygg till utseendet. Canvas är en bra yta att skriva ut eller design originalkonst, eftersom det kan då vara försedd med ringar och repurposed till gardiner.

Annan artikel

 • racerbil plantskola teman
 • hur man beställer en smidesjärn dörr
 • hur man målar en oavslutad träram
 • sovrum väggmålningar för barn
 • hur man skär trädgård mattor
 • Var kan jag hitta mönster för en grytlapp vävstol?
 • gothic gångjärn stilar
 • diy inredning fönsterluckor
 • hur man syr en fyrkantig kudde
 • baby plantskola havet dekorationer
 •