hur reparera hooked ull mattor

hur reparera hooked ull mattor

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-05-13

Din ull område matta sitter i mitten av ditt rum och blir trampade på varje dag. Det är ingen överraskning att mattan börjar visa lite slitage. Lösa bindningar och revor kan göra ett annat attraktivt matta ser gamla och daterade. De flesta villaägare lämna området matta reparationer av en professionell. Men du behöver inte en expert för mindre reparationer. Du kan fixa revor och slitna bindningar på din ull område matta med några enkla knep

Du behöver:. .
Vakuum
Klädsel renare.
Trasor.
Bindande tejp.
Symaskin.
Kraftig sax.
Rakt stift.
Sprättare.
Klädsel nål.
Tråd.
Järn.
Smörkniv.


1.
Dammsug mattan för att ta bort all smuts och små partiklar. Häll klädsel rengöringsmedlet på en ren trasa. Tryck trasan i alla fläckar. Badda på fläcken för att lyfta den från mattan fibrer. Gnugga inte renare i fläcken. Fortsätt badda tills fläcken har lyfts. Skölj trasan med rent vatten. Badda på plats igen för att ta bort renare från mattan.
2.
Skjut en sprättare under tråden fäster slits bindning till mattan. Fäst trådarna att helt ta bort bindningen. Om du har bindande band som exakt matchar den befintliga bandet, kan du bara ta bort de rippade avsnitt. Annars, ta bort alla fyra kanterna att återigen nya bindande tejp på alla sidor.
3.
Skär en tågända som kommer att svepa hela vägen runt mattan med 6 till 12 inches av överskjutande hjälp av en sax. Placera repet i mitten av en bit ull bindande band som samordnar med färgen på din matta. Vik bandet på mitten runt repet. Nåla fast repet tätt innanför bandet så det är insvept i ull tejpen. Kör bandet genom en symaskin för att säkra.
4.
Kör bindande band längs kanten av mattan. Sätt slut bindande sladden i mitten på ena sidan av mattan. Skjut kanten av ull täckta sladden under mattan och nåla fast.
5.
Trä i en matta nål med matta tråd. Sy bindande bandet till mattan så att ullen lindade linan i jämnhöjd med trådarna i mattan och bort överflödigt tyg hänger mot botten av mattan. Sy hela vägen runt mattan. Klipp bort överflödigt bindande med sax. Sy slutet av bindning till den andra kanten av bindande.
6.
Vänd matta över och sy extra ull bindande tejp på baksidan av mattan. Använd vilken söm du är bekväm med att säkra extra tyg på baksidan av mattan.
7.
Skjut en smörkniv genom små revor och, skjuta tovigt ullfibrer tillbaka på plats . Trä en nål. Håll rip stängas med en hand. Sy rip stängda längs baksidan av mattan.
8.
Vänd på mattan över. Flytta mattan fibrerna åt sidan så att du kan se reva. Sy framsidan av mattan. Bo nära som möjligt på mattan stöd så att stygnen kommer att döljas. Dammsug mattan för att återgå mattan fibrer till en upprätt position.

Annan artikel

 • hur man bygger en liten ottoman
 • hur man syr en löpare utan en synlig söm
 • trävägg dekorationer
 • Hur installerar jag en dörr taylor garage?
 • kan jag använda någon form av värmesystem med sol?
 • modern inredning färger
 • billiga sovrum idéer
 • gör flexibla skum göra en bra matta stoppning?
 • diy panelgardiner
 • målningstekniker med bets & måla färg
 •