hur inatall badrum kakel

hur inatall badrum kakel

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-07-17

Installera badrum kakel är något alla gör-det-självaren kan göra med lite information. Denna artikel kommer att diskutera en standard kakel installation över ett badkar. Men samma metoder kan tillämpas på alla kakel installation

Du behöver:.
Golvet spikpistol eller häfta golv pistol,
. kapsågar,.
fuktspärr papper.
snickare handverktyg.


1.
Innan du börjar, behöver du en ren och torr yta över badkaret som att installera kakel. Om detta är ett nytt hus eller rum Dessutom bör detta redan vara gjort. Du eller din entreprenören bör ha installerat vattenavvisande gipsskiva eller "gröna board" över badkaret området. Du kan också använda glasfibernät betong paneler istället. Dessa är dyrare, men helt okänsligt för vatten.
2.
Material och verktyg du behöver finns på din lokala hem butik. En typisk badkar inhägnad behöver ungefär femtio kvadratmeter kakel. Detta gör att plattan till strax under duschen. Din installation kan variera beroende på hur högt du vill köra kakel. Du behöver också 45-50 bitar av Bullnose kakel och två hörn att klä upp kanten av anläggningen. Dessa kommer i sex tum med två cm bitar. Du har förmodligen också ha en tvålkopp och en handduk bar. För att installera kakel behöver du ungefär en liter kakel lim och cirka tio pounds av kakel injekteringsbruk. För att installera kakel, behöver du ett måttband, en nivå, en tandspackel för att sprida limmet, en gummi injekteringsbruk flyta, en bricka kutter, och snips kakel. Har någon i affären där du köper det material visar hur du använder kakel saxen och klipper.
3.
kakel behöver installeras nivå. Tyvärr är badkaret förmodligen inte nivån och väggarna förmodligen inte lod. Kontrollera båda dessa med nivån, men denna artikel kommer att ta de inte är. Detta innebär att du måste planera på att minska kakel vid badkaret och i hörnen för att få en nivå och lod installation.
4.
Börja med att en linje markeras cirka 14 inches ovanför badkaret med din nivå. Förutsatt att du använder standard som är fyra tum kakel, ger dig tre hela plattor och ca en halv att springa runt i badkaret. Detta bör också få dig en nivå ovanför cut outs för vattenledningar. Sprid limmet under denna linje på rörväggen att komma igång.
5.
Nu placera din nivå lodlinje mot yttre kanten av badkaret, placera dina första plattan mot den nivå och även med din linje. Fortsätt ställa in kakel över din linje, och ner mot badkaret, lägga alla hela plattor du kan. Använd gummi injekteringsbruket flyta för att utnyttja dem på plats. Det finns distanser på kanten av plattan för att hålla dem på rätt avstånd från varandra. Placera din nivå tillbaka på rad vid toppen och se dessa plattor är plant och rakt. I varje bricka installation är det viktigt att börja raka och fyrkantiga.
6.
Nästa, med hjälp av noggranna mätningar klippa kakel längs väggen och badkaret. Börja med dem i hörnet för att öva. Kom ihåg att en kvarts tum täckas upp av kakel på angränsande väggen så de inte behöver vara perfekt. Plattorna längs badkaret bör passa så perfekt som möjligt. Placera alltid den skurna kanten bort från kakel bredvid. Slutligen göra nedskärningar runt vattenledningar. Du kan behöva dela upp plattor innan du använder snips, eller så kan du köpa en hålsåg som passar på en vanlig borrmaskin.
7.
Nästa placera din nivå på den bakre väggen, men vilar på toppen av kakel du just installerat, fortsätta din nivå linje runt de andra två väggarna. Använd samma metod för att installera kakel nivå kring den linjen, skär in i badkaret och hörnen. När du har den nedre delen gjort, helt enkelt fortsätta att sprida lim och stapla brickorna på toppen till strax under den höjd du har beslutat om.
8.
Lämna två plattor ut där du vill ha tvålkoppen. Dessutom håller handduken baren i stället för mätning, lämna två plattor ut för det. Handduken bar inlägget tar bara upp en halv kakel, så skär en bricka i halvor och placera den där du behöver fylla i på handduken baren. Om tvålkoppen går, göra två en och en kvarts tum nedskärningar och lägg dem mot utsidan av det utrymmet med den skurna kanten inåt. Dubbelkolla att se till att passar tvålkopp och flänsen täcker plattan.
9.
När du har kakel på plats, omger detta med Bullnose brickorna för att ge en färdig kant. Tvätta eventuellt överskott lim bort kakel och du är redo för bruk. Du kommer att installera handduk baren och tvålkoppen med injekteringsbruk istället för lim.
10.
Blanda de torra injekteringsbruket pulvret med vatten i en ren hink till konsekvens av majonnäs. Efter blandning av injekteringsbruk, låt det sitta i några minuter. Denna process gör att murbruk för att stelna lite innan du försöker att tillämpa den. Efter några minuter, rör om igen till den ursprungliga konsistens och du är redo att tillämpa det.
11.
Applicera bruk med gummi injekteringsbruk pad trycka in den i lederna. Sprid bruket tunt och jämnt över plattorna, se till att du fyller fogarna mellan. Börja med ett litet område tills du får mer bekväm med ansökan. Injekteringsbruk innehåller cement, så att du inte vill sprida mer än du kan tvätta av innan det härdar.
12.
När du sprider på en liten del, använda kanten av verktyget att skrapa tillbaka över kakel och ta bort så mycket överskott som du kan. Använd handtaget på en gammal tandborste att hitta gemensamma, eller skrapa handtaget högkants ner kakel gemensamt. Detta kommer att göra två saker. För det första komprimerar injekteringsbruket i gemensamt för en bättre installation. För det andra ger det en slät, jämn yta i bruket gör det lättare att tvätta bort.
13.
När du kommer till sektioner med tvålkopp och handduk bar måste en spackel kniv för att sprida lite av injekteringsbruk runt kanten på flänsen på baksidan. Tryck fixturer på plats och utöva påtryckningar för att tvinga den tillbaka in i väggen klämma injekteringsbruk ut runt kanterna. Använd ditt finger för att dra bort överflödig fog och låta detta sitta några minuter innan tvätt av det.
14.
Nu när du har tillämpat injekteringsbruk, tvätta kakel bort med en svamp med rent vatten. Var noga och ta bort alla överflödiga injekteringsbruk från kakel, men var noga med att inte tvätta det i lederna. När du har avslutat en vägg, kommer att bruket torkar tillbaka på kakel i en ljus dimma. Detta kan vara kratsade bort av kakel med en torr handduk och lämnar ett vackert kakel installation.

Annan artikel

 • hur man kan inreda en kudde med en mäns slips
 • hur man målar ditt skåp i vintage färger
 • hur man bygger vin flaskställ lagring
 • hur man gör en bedömning plantskola nemo baby
 • användningsområden för skåpdörrar
 • DIY betong kök bänkskivor
 • göra blommorna håller längre i socker vatten?
 • nackdelarna med stämplade betong
 • källaren bar room idéer
 • hur man installerar dörrposter
 •