bra idéer för barnens lekrum

bra idéer för barnens lekrum

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-05-10

Ett lekrum för barn ska vara en plats där barnet känner sig bekväm och trygg. Lekrummet bör också använda varje aspekt av design potential att stimulera hjärnans aktivitet. Ju mer hjärnans nervceller du kan skjuta upp genom design och inredning, desto mer sannolikt att utveckla fantasi och kreativitet hos barnet som spelar in.

Målade golv

En cement eller trägolv kan målas för att stimulera barnet. Måla ett schackbräde som så småningom kan uppgraderas till ett schackbräde. För yngre barn kan måla alfabetet och enkla matematiska figurer hjälpa till att utveckla dessa nödvändigheter för att föra in i skolan långt innan skolan börjar.

Chalkboard Wall

Uppmuntra konstnärlig utveckling genom att måla en vägg inne i lekrummet med svarta tavlan färg. Ge massor av krita i olika färger för att stimulera den konstnärliga förmågor av barnet. Spela spel som bödel och tic-tac-toe, och senare kan du lämna anvisningar för barnen att göra något liknande städa upp rummet eller slutar i tid för att gå till farmors hus.

Mobiler och Wind Chimes

Låt barnet hjälpa till att utforma en mobil som hänger från taket i lekrummet. Den mobila kan prydd med föremål som speglar barnets intresse, vilket kan innebära allt från djur till UFO. Du kan också göra ett vindspel ur barnens samlingar, såsom ett vindspel gjort av snäckskal som barn har samlats in från stranden. Att föra barnet till utsmyckning av lekrummet låter rummet blir besittning av barn mer än om du gör alla de dekorativa beslut själv.

ombildade Stolar

Författarna till "The Complete Inredare" erbjuder massor av inredningsidéer som fungerar bra inne i ett lekrum för barn. Några av de mest intressanta idéer är de som förvandlar en enkel stol till något ovanligt. Bland de idéer som presenterades täcker en stol i metallisk Lycra material för att skapa en futuristisk, rymdålderssystem ordförande. En annan idé är att klä en stol med lurvig tyg.

Dollhouse Bokhyllor

Omforma tråkig bokhyllor till något som ser ut som ett dockhus. Lägga gratinerad tak lister för att skapa ett spetsigt tak ovanpå bokhyllan ger det ett hus utseende. Måla tak i levande färger, och använda hyllor inte bara för böcker, men även för spel, video containrar spel, kuriosa och leksaker.

Oversize Inredning

Leka med skala inne i lekrummet. Dekorera med oversize objekt som en stor penna tillverkad av ett basebollträ eller en beanbag stol som ormar längs hela väggen. Barn älskar saker som är långt större än de är, så experimentera med hemlagad inredning som förstora objektet. Köp en stol i form av en hand eller baseball handske. Titta överallt för stora objekt för att ge lekrum perspektivet.

Annan artikel

 • bra plantskola idéer
 • hur man rengör från alger akvarieglas
 • traditionella dekorera med nya platt-tv
 • hur man utformar sovrum för äldre
 • Vilken typ av belysning för inomhus-trappor?
 • idéer för billiga och enkla sätt att dekorera en lägenhet
 • hippie dekorera av 1960-talet
 • hur man kan föra utomhus ser till ett rum utan fönster
 • hur man avsluta en duk med fransar
 • cool ljustekniker
 •