grön skärm belysning alternativ

grön skärm belysning alternativ

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-12-15

I stora delar av filmer som Star Wars Episod II, var bakgrunden till åtgärden skapas digitalt i en dator och införas efter inspelningen av scenerna. Skådespelarna filmades framför en grön bakgrund, en så kallad "green screen". Den gröna färgen är lätta att byta med datorgenererade bild. Denna "chroma key" teknik används ofta för effekter i digital fotografi, video, film och TV. Rätt belysning är viktigt i en grön skärm studio.

Gör-det-själv Lighting

Gör-det-själv belysning är ett billigt alternativ som kräver mycket sakkunskap. Om belysningen i din studio inte är korrekt, kan ditt videoklipp ser för mörkt eller för ljust. Rätt belysning ger ett naturligt utseende på din videofilm. Du kan använda strålkastare finns i någon järnhandel på dina lampor. Ljuset från dessa kan spridas genom att hänga lakan eller meter av muslin tyg framför dem så att skuggorna inte verkar för hård. Positionsljus över dina gröna skärmen så att den är jämnt tänd. Skärmen ska inte vara över-belysta, vilket kan orsaka den gröna färgen för att spegla på motivet. En separat uppsättning av lampor bör användas för att belysa förgrunden 6 till 8 meter framför den gröna skärmen. Du kan ändra belysningen för att simulera dagsljus. För en ännu ljusteknik, kan du placera två ljus i 45 graders vinkel mot ditt ämne, och ett tredje ljus bakom motivet, pekar tillbaka på skärmen.

Professional studioljus Kits

professionell fotografering blinkar är idealiska för användning i färgnyckel studioljus. Dessa lampor lyser med fast sken om påslagen i modeller läge. För en mer diffus utseende, kan du också köpa en "mjuk box" för att hänga framför lamporna. Den mjuka boxen monterar som ett tält och monteras på framsidan av ljusutrustning för att sprida det ljus som avges från glödlamporna. Du kan köpa professionella kit studioljus från ett fotografi utrustning butik.

Naturligt ljus

Om du letar efter en billig alternativ för dina gröna skärmen belysning, då är naturligt ljus ett annat alternativ att utforska. En grön skärm får inte ha några skuggor på det, så om du använder naturligt ljus bör du placera bakgrunden på en skuggig plats där den kommer att lysa av omgivande ljus på en solig dag. Motivet och bakgrunden både kommer att ha samma mängd ljus på dem, utan höjdpunkter eller skuggor.

Annan artikel

 • caribbean hus färger
 • stranden hem exteriörlack färger
 • hur man utformar ett unikt utseende för dina fönster med kornisch styrelse
 • torkade örter för ett kök vägg
 • mattor ger minsta allergener
 • utomhus tegel spis idéer
 • tumlade sten backsplash idéer
 • hur man utformar eluttag täcker
 • sätt att visa Night Lights
 • Utsmyckning lampor
 •