typer av remskivor

typer av remskivor

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-28

När du tänker på remskivor, bild du antagligen ett sortiment av remskivor och linor som arbetar i synk att flytta stora objekt. Du kanske tror att det bara finns en typ av skiva och att den bara finns i olika storlekar beroende på behov. Det är en missuppfattning. Det finns en mängd olika storlekar, men det finns också tre huvudsakliga typer av remskivor

Befattning om remskiva

En trissa består ett hjul med ett spår i dess yttre kant (för rep) och en axel. Med hjälp av linor, kedjor eller rep, gör en remskiva rörliga objekt uppåt lättare. Riktningen på den kraft som behövs för att lyfta ett objekt ändras från att driva upp till att dra ner när du använder en trissa system. Trummorna är utformade för att göra din arbetsbelastning mer hanterbar och klassificeras som lös, fast eller kombineras.

En rörlig Remskiva

Som namnet antyder är detta remskiva rör sig med objektet du lyft. Dynamiken i denna typ av skiva betyder det kräver mindre kraft för att lyfta en last än vikten på själva lasten. Till exempel, om du har en 20-lb. pund objekt som du behöver för att höja, skulle det bara krävs 10 kg. ansträngningar för att lyfta den med en trissa. Nackdelen med en lös remskiva är att trissa själv har att pressas upp eller ner.

Fast Remskiva

När en remskiva bifogas eller fixeras till en fast plats, t. ex. en vägg eller tak, det är känt som ett fast block. På grund av positioneringen, fungerar en fast trissa mer som en hävstång och inte minska den ansträngning som krävs för att lyfta objekt. Dess största fördel är att du inte behöver flytta remskivan uppåt eller nedåt för att fungera.

Kombinerad Remskiva

En kombinerad remskiva är en kombination av en fast och en rörlig remskiva. Detta arrangemang av remskivor minskar den ansträngning som krävs för att lyfta ett objekt med mindre än hälften av sin vikt. Nackdelen är att du kommer att behöva mer utrymme (eller avstånd) för att den fungerar, eftersom rep eller en kedja som är längre. Du kanske har hört kombineras remskivor omtalades med andra vanliga namn: block och talja

Brytskivor Du har aldrig tänkt på

Men ofta används som en verksam del av konstruktion kranar eller för lyft av last på fartyg, remskivor är. en del av din vardag också. Insåg du remskivor är på jobbet på flaggstänger och persienner i hiss mekanismer och ett fönster bricka hiss, i fläktremmen och vattenpumpen på din bil och på transportbandet vid kassadisken där du handlar? Remskivor är alla runt omkring dig, gör ditt liv lite enklare.

Annan artikel

 • ta bort trasiga bultar
 • Hur du tar bort vinyl sidospår att installera en fönsterhanterare
 • kommersiella golv alternativ
 • var man kan köpa en DEWALT spikpistol
 • hur du ersätter din skjutdörr rullar glasdörr
 • Förfarandet för brobyggen
 • ersätter dubbla hantera badkar blandare
 • vad är färdig betong?
 • hur man bygger en orkan säkert rum
 • hur man gör trappa morgonpigga
 •