hur refinish & golv sand trä

hur refinish & golv sand trä

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-23

Få saker återställa lyster till ett rum än ett nytt lager färg och en nyligen reparationslackering golv. Arbeta med kraftfulla Sanders skrämmer ofta människor ur försöker ett jobb golv rekonditionering själva, men dessa maskiner är faktiskt lätt att behärska och du bör tänka på berättelser som omger dem som alltiallo myter. Trots detta rekonditionering ditt golv är hårt arbete och kommer att ta ett absolut minimum på två dagar

Du behöver:. .
Hammer
Standard skruvmejsel (troligt).
Tarp (troligt).
Häftstiften.
Andningsskydd.
Skyddsglasögon.
Remdriven golv Sander.
Kantning Sander.
Rough, medium och fint slippapper för båda Sanders.
Broom.
Mop.
Stor pensel.
Trä.
Polyuretan.

Förberedelser


1.
Kör några naglar som lossnat från golvet tillbaka med en hammare. Ta bort och byt ut dem om detta inte är möjligt. Du vill ta bort eventuella hinder av detta slag.
2.
Ta bort alla möbler från rummet. Försiktigt bända upp golvet putsning med hjälp av en standard skruvmejsel eller klo-slutet av din hammare om du tror det är nödvändigt.
3.
Öppna alla fönster och ytterdörrar, om det finns en. Stäng sedan alla innerdörrar som leder ut ur rummet eller luckan mindre entréer med kryss upp en presenning. Du vill maximal ventilation utan att stora mängder sågspån att blåsa in resten av ditt hus.

Sandning


1.
Ta bort det översta lagret av lack och finish från huvuddelen av golvet med remdrivna golv Sander med grov slippapper. Kör Sander ner i samma riktning på golvet styrelser, gör extra pass att ta itu med envisa fläckar eller att ta bort repor.
2.
Sopa upp sågspån efter varje slipning om ditt golv slipmaskin inte kommer utrustad med en egen sågspån fångst väska. Om den gör det, kontrollera det efter varje slipning och tömma den vid behov.
3.
Jämna ut huvuddelen av golvet genom att göra en andra kör med medium sandpapper och sedan tredjedel kör med fint slippapper.
4.
Ta en bård Sander i ytterkanten av golvet för att ta bort de sista bitarna av lack och finish. Följer samma mönster som med huvuddelen av golv: Använd en grov grus för att ta upp den gamla rocken på golvet, och sedan jämna ut det med medelstora och fint slippapper.
5.
Sweep och torka golvet efter slipning är klar. Låt fukten från uppsamlingsöverföringar torka innan du fortsätter.

Finishing


1.
Applicera ett lager av trä finish i golvet med en pensel. Var generös och använda kort, även stroke. Låt detta torka i minst åtta timmar och rengöra din borste ut med sprit under tiden.
2.
Sopa upp något damm som kan ha avvecklas medan golvet var torkning, och sedan låta ungefär 10 eller 15 minuter för luften att lösa.
3.
Applicera ett skikt av polyuretan golvbeläggning i golvet med hjälp av pensel. Återigen, vara generösa och använda kort, även stroke. Tillåt att pälsen torka i minst åtta timmar.
4.
Upprepa steg 2 och 3 minst en gång till, och helst två gånger. Om du använder bara två lager till golvet, försöker använda en hög bygga olika polyuretan för att få ut det mesta av dessa två lager.

Tips och varningar


 • Om du är osäker om din förmåga att hantera ett golv slipmaskin, köpa en stor bit av plywood och använda det som testbana.
 • Ett bra sätt att planera din slipning och lackering är att göra en första etapp i den tidiga morgonen och en andra etapp på eftermiddagen. Du kan lägga till ett tredje steg på natten med bra belysning. Detta gör det mesta av din tid.
 • 1 gallon i polyuretan är bra för mellan 300 och 500 kvadratmeter golv, beroende på ålder av golvet och den typ av trä som används. Vara liberal när du gör din uppskatta, eftersom resterna kan alltid tillämpas någonstans.
 • Bär alltid andningsskydd och skyddsglasögon när du använder ström Sanders.
 • Annan artikel

 • DIY inbyggda skåp
 • diy plattor runt eluttag
 • Vilken typ av trä bör du använda för att bygga en dörrkarm?
 • diy solfångare
 • historia TRÄPANEL
 • den bästa typen av virke för inramning
 • hur man cementera en skorsten
 • hur man utformar ett hem Caribbean Beach
 • metoder för installation av vinyl fasader
 • husbil tak information om reparationer
 •