hur gör fläcken jag ett köksbord?

hur gör fläcken jag ett köksbord?

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-18

Köksbord se en hel del användning. Från snabba släktmiddagar till barn sprätta ut sina läxor, är köksbordet en av de mest slitna delar av möbler. Medan matsalsbord ofta hålla sin glans längre eftersom de används mindre, intar köksbordet fortfarande en viktig plats i hemmet. Om du vill färga ditt köksbord, kom ihåg dessa enkla tips

Förbereda tabell

Innan du kan färga en tabell måste du remsa bordet av sin tidigare finish. Hoppa inte över detta steg. Den nya fläcken kommer inte att hålla bra om du inte plundra de gamla fläcken, och utseendet på hela tabellen kommer att drabbas. Finishen på bordet är också sannolikt att bli ojämn efter användning. Om du inte remsor det, kommer det slitna fläckar lyser igenom den nya fläcken. Eftersom färgningen ett bord finns redan en lång och något svår process, ta extra tid att klä bordet också.

Du bör också överväga vilka typer av fläcken tillgänglig innan du köper en burk färg. Till exempel är pigmenterade fläckar färgade fläckar med en blandad bindemedel i. Även om dessa inte erbjuder attraktivt färgade ytskikt, kan de dölja det ursprungliga träet. Oljebaserade fläckar är populära, men de tar längre tid att torka och det luktar ganska skarp. Vattenbaserade fläckar växer i popularitet pga minskad torktid, lukt och miljöpåverkan. Dye fläckar ger bra resultat av hög kvalitet trä; de inte använder pigment och de inte dölja säd

Tillämpa Bets

Före färgning, se tabellen är fritt från alla skräp och damm. . När du ansöker fläcken kan du använda en mjuk trasa, hushållspapper eller liten pensel. En duk som fungerar bäst, eftersom du kommer att ha mest kontroll över själva färgningen processen. Om du väljer en pensel, välj en hög kvalitet pensel med naturborst, kostnaden för en kvalitet pensel börjar vanligtvis runt $ 8. Medan en billigare borste kan fungera för vissa projekt, borst någon som lossnar från borsten permanent kommer att sättas in fläcken av tabellen. Spendera lite extra för att få bättre resultat.

Applicera fläcken i stadiga tag också, efter träets ådring och låta fläcken att arbeta in i träet. För en ljusare färg, gnid hårdare medan färgning. För en mörkare färg, applicera fläcken.

När du är färdig färgning, måste fläcken torka i minst 24 timmar. Låt det sitta, och sedan rock det med en till tre lager av polyuretan för att lägga ett skyddande hölje för tabellen. Applicera polyuretan med en tjock borste. Återigen, investera i en kvalitet borste, och borsta noggrant och smidigt.

Annan artikel

 • inbyggt skåp idéer
 • kan jag bygga en stuga av vit furu?
 • polyblend injekteringsbruk instruktioner
 • hur man fixar drywall bucklor med textur
 • hur man skär en stupröret
 • hur man väljer badrum tapet
 • hur appy porslin kakel runt badkar
 • DIY: medicinskåpet design
 • matta pad uppgifter
 • hur man använder en kälsvets mätare
 •