Hur tubulär nitar arbete?

Hur tubulär nitar arbete?

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-25

Du behöver:
fuktig trasa
. Två hinkar.
Grout mix.
Gummi injekteringsbruk flyta.
Kakel svamp.

Solid Nitar

För att förstå hur tubulär nitar arbetet är det nödvändigt att förstå skillnaden mellan tubulära nitar, semi-tubulär nitar och normala nitar. Normal nitar används för att hålla två material tillsammans och är gjorda av metall, konstruerade för att passa i färdiga hål och liknar smidig skruvar, saknar åsar som ger skruvar deras vridmoment. Dessa fasta nitar är placerade i sina hålor, med slutet mittemot huvudet sticker något på andra sidan. Därför är sedan hamras eller böjd i en tillplattad position, fästa niten där och tvingar de två materialen tillsammans.

Det största problemet med fasta nitar är att de begränsas av längden. Om de är gjorda för länge, då deras styrka äventyras och någon påtvingad används för att platta till nit på plats kan i stället böja eller bryta nit axeln, vilket gör den ineffektiv. Om nit överlever och är alldeles för lång, föremålen är det fastsättning-ofta styrelser, lakan metall eller liknande material-kan böja eller bryta den internt. För att lösa dessa problem, både tubulär och delvis tubulära nit skapades.

Tubular Nitar

Dessa nitar är delvis ihåliga. Slutpunkten för den nit, som vanligtvis är platt med en hammare eller liknande, i stället lämnas öppen, avslöjar den ihåliga insidan av nit axel, eller skaft. Detta gör niten skaftet ser mer ut som en ihålig metallrör än något annat, men det är mycket viktigt att notera att endast en del av skaftet är ihåligt. Resten av axeln, speciellt nära huvudet, är solid och tillhandahåller det mesta av stödet för niten. Detta innebär att niten liknar stabil konstruktion från huvudet ner tills skaftet når sin ihåliga punkt efter som det liknar ett tomt metallrör.

Längden på ihåliga röret innebär huruvida nit är tubulär eller delvis tubulära. Enligt Orbitform gruppen, om längden på ihåliga röret är kortare än 112 procent av nit kroppen diameter, är det semi-tubulära. Om längden av den ihåliga delen är större än 112 procent av Rive kroppen, är det helt tubulär. Det gör en skillnad när det rörformiga nit är satt på plats. Istället för att använda kraft för att böja eller platta till en solid Därför är kraft tillämpas i stället istället de ihåliga röret. Detta gör att metallen att ge vika, fackling ut och rulla nedåt tills den möter den motsatta sidan av materialet från huvudet, låsa ner i en ring av tryck som håller niten på plats.

Ställa Nitar

Tubular nitar kan teoretiskt facklas ut och in för hand, men de är nästan alltid in med handhållen nit maskin som infogar en kontakt i den ihåliga delen av röret och automatiskt expanderar den och lås böjda skal till ytan. Detta kräver bara ungefär hälften den kraft som behövs för planing en solid nit, bevara nit styrka och spara energi. Semi tubulär nitar erbjuda starkare stöd än helt tubulär nitar, men de arbetar båda i mycket liknande sätt.

Annan artikel

 • hur man väljer färg färger för din källare
 • idiotsäkert sätt att minska listen
 • nackdelar med hickory trägolv
 • typer av skruvar plåt
 • hur man kan beräkna värmeförlusterna från ditt hem
 • hur man bygger en urna fontän
 • hur man väljer kakel för duschväggar
 • hur man installerar injekteringsbruk på kakel
 • hur man hittar billiga köksluckor
 • hur man skär styrofoam isolering
 •