välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om en vinstock orm kost

Postad av : Valon Istrefi

Vinstockar orm är en del av djuret kategorisering Colubridae. Det finns flera arter, alla med samma egenskaper och kost. De kan delas in i tre grupper beroende på de platser de bor i. Oxybelis vinstockar ormar, som den gröna vinrankan ormar, finns i sydvästra USA, Centralamerika och Sydamerika. Vinstocken ormar tillhör släkten Ahaetulla bor i Asien, medan de Capensis bor i Afrika. Alla lever i skogar och skogsmark, deras namn härstammar från deras likheter med vinstockar och lianer i vilken de lever.

Egenskaper

Alla vinstockar ormar är tunna reptiler, sällan mer än 1 cm tjock i kroppen. De mäter, när mogna, mellan 4 och 6 meter. De har unridged skalor, ibland med levande färg under att det kommer att visas när hotad. Deras munnar förlänga nästan längden på huvudet, som används för att svälja sina byten hela.

Diet

Vine ormar lever på små däggdjur, reptiler och fåglar. De flesta av deras diet består av möss, ödlor och unga fåglar som ännu flygga och så stanna kvar i sina bon. Det har varit känt för att äta grodor och andra ormar. De kommer att jaga bytesdjur både under dagtid och nattetid.

Camouflage

kamouflage av vinstockar ormen är en viktig del i sin process att hitta mat. Olika arter har utvecklats olika färg för att smälta in i sina respektive omgivningar, men alla liknar trädens grenar som de lever i, allt från grönt till mörkt brun. Huvudet är aerodynamiskt proportion till kroppen, vilket ökar likheten med en gren eller kvist.

Hitta Prey

Eftersom vinrankan Snake är ett långsamt arter (förvärras av att behöva manövrera genom trädgrenar) det bygger på sitt kamouflage smyga på sitt byte. Ofta kommer att leta efter byten på marken eller på lägre grenar från en upphöjd position i träden. Efter att lokalisera ett byte djur kommer vinstockar ormen följa den på kort avstånd, med hjälp av tungan för att testa djurets doft och bekräfta dess lämplighet som föda. Det kommer då att strejken.

Vision

Till skillnad från de flesta andra arter av orm vars ögon fungerar oberoende av varandra, är vinstocken ormar kännetecknas av sin Binokulärseende. Detta innebär att båda ögonen fokusera på samma punkt, som mänskliga ögon gör. Detta är en klar fördel i att söka efter byten bland löv och grenar av träd, vilket ger vinstockar ormar möjligheten att bestämma formen lättare än andra ormar, som vanligtvis är beroende av rörelse för att jaga.

Killing Prey

vinstockar orm är inte en constrictor. Den dödar med gift som är befriade från huggtänder längst bak i munnen, till skillnad från ormar som huggormar och kobror vars huggtänder är på framsidan av deras munnar. Eftersom det är en tunn orm, som saknar stora muskelstyrka, vinstockar ormen kommer på att hitta en ung fågel i ett bo eller upptäcka en mus, ta tag i den i huvudet och lyft från marken, upp till 15 inches, samtidigt som systemet dess gift. Detta förhindrar att bytet från att använda sin muskelstyrka för att motstå och vicka gratis. Vinstockar ormen kommer då ofta svälja bytet medan hängande nedåt från en filial.

 

Alabama    Arizona

Previous:nothing
Next:King Cobra orm fakta

Copyright © 2011 give2all.org