hur man konstruerar en rullstolsramp

hur man konstruerar en rullstolsramp

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-01

Rullstolsramper inte bara ge tillgång till platser för personer med rörelsehinder, kan de också enligt lag i vissa byggnader och utrymmen. Strikt federala och lokala riktlinjer styr specifikationerna för contructing rullstolsramper och bör alltid höras innan processen. Följ stegen nedan för att bygga en ramp som stiger sex inches, är sex meter lång och fyra meter bred och försök att anpassa sig till ADA standarder

Du behöver:.
1 1 med 4, 8 meter lång
. 4 2 av 4s, 8 meter lång.
1 4 fots genom-åtta-fots ark 3/4-inch plywood.
2 4 av 8 ark 3/8-tums plywood.
1 4 med 8 blad masonit eller Skatelite (tillval).
4 till 6 kg.
 2 1/2-inch träskruvar.
Måttband.
Pencil av krita.
Radial såg.
Borrmaskin med skruvmejsel lite.

Klipp ut sidorna


1.
Kontrollera riktlinjer som utfärdats av amerikaner med Disibilities lagen för detaljerna om ramp konstruktion . Din stad bör ha kontor planeringsavdelningen. Kallar dem för att se om det finns några lokala lagar gällande specifikationer rullstolsramp.
2.
Använd en penna eller krita att rita sidorna på tjockare plywoodskiva, den 3/4-inch blad. Börja med att mäta ner långsida plywoodskiva. Gör ett märke vid sex meter. Detta kommer att underkanten av ena sidan av rampen.
3.
Använd t-torget för att mäta sex inches direkt ovanför den tidigare märkningen och göra ett annat varumärke. Dra en rak linje från detta varumärke ned till hörnet av plywoodskiva som bildar en triangel som är sex tum lång med 6 inches hög.
4.
Använd sågen för att kapa denna triangel ur plywoodskiva. Detta är den första sidan av rampen . Använd den för att spåra en annan triangel ur samma plywoodskiva. Detta blir ditt andra sidan av rampen.

Lägg Reglarna


1.
Skär 1 av 4 tum i två fyra-fots bitar. Börja från botten, ta pennan och göra markeringar var 8 inches längs sluttningen av sidorna. Skruva fast de två 1 av 4 cm bitar vid de två första varumärkena börja från botten. Använd två skruvar per sida. Bjälklag på framsidan av rampen ska placeras horisontellt och plant mot marken.
2.
Skär 2 tum med 4 inches i hälften vilket ger totalt 8, fyra fot bitar. . . Ta dina 2 tum med 4 cm bitar och skruva in dem i sidorna, två skruvar per sida, vid andra typer av varumärken
3
Dessa är de reglarna-horisontellt stödjande medlemmar som körs från sida till sida upp mitt på rampen. Lägg till ett extra 2 med 4 tum reglar till botten, bakre hörnet av rampen.

Surface Rampen


1.
Mät sex meter längs den åtta fot kanten på en av de 3 /8 tum plywoodskiva och göra avtryck. Mät och märk på samma avstånd längs den andra sidan och dra en linje mellan de två varumärkena.
2.
Använd för att såga längs linjen och du är kvar med ett lakan av plywood som är 4 x 6 tum Lägg detta blad över det andra arket och spåra det. Skär det andra arket. Om du planerar att lägga ett slutligt lager av masonit eller Skatelite att jämna ut rampen, använd detta blad för att spåra en linje på bladet och skär den också.
3.
Skruva plywood plåt och masonit eller Skatelite till rampen. Placera den första plywoodskiva över benstommen och, med hjälp av träskruv ungefär var fot eller så, skruva blad till 2 av 4 tum reglar. Lägg den andra andra plywoodskiva med samma förfarande och sedan den avslutande blad av masonit eller Skatelite.

Tips och varningar


 • Du kan lägga till en tillbaka till ramp genom klippning en 6 med 4 tum bit av din 3 /8 tum plywood klipp och skruva den på baksidan av rampen.
 • rådfråga alltid och följ ADA riktlinjer och lokala lagar när man bygger en rullstolsramp.
 • överväga att anlita en expert för att bygga rampen.
 • Annan artikel

 • hur man sätter keramiska plattor på sheetrock
 • Hur får man en tropisk badrum tema
 • hur man installerar fällor dusch p
 • hur man installerar en elektrisk box ("nya verk" stil)
 • hur man förbereder huset för att slita upp gamla keramiska plattor
 • är bambu golv miljövänlig?
 • hur man tråd ett magnetlås
 • steg-för-steg rum remodeling
 • hur man gör en "tiger stripe" drywall konsistens på ett tak
 • hur ättikslag panel väggar
 •