hur man bygger ramp rullstol

hur man bygger ramp rullstol

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-26

Rullstolsramper erbjuder tillgång till byggnader och platser för personer i rullstol, andra hjulförsedda fordon och människor trycka barnvagnar. Strikt federala och lokala riktlinjer styr processen att bygga rullstolsramper och bör alltid höras innan processen. Följ stegen nedan för att bygga en ramp som stiger 6 inches, är 6 meter lång och 5 meter bred och försök att anpassa sig till ADA standarder

Du behöver:. .
1 1-av-4, 8 meter lång
4 2-gånger-4, 8 meter lång.
1 4-av-8-fot ark 3/4-inch plywood.
2 4-av-8 ark 3/8-tums plywood.
1 4-genom-8 ark masonit eller Skatelite (tillval).
4 till 6 kg.
 2 1/2-inch träskruvar.
Måttband.
Pencil av krita.
Radial såg.
Borrmaskin med skruvmejsel lite.

Konstruera Ramp


1.
Kontrollera riktlinjer som utfärdats av amerikaner med Disibilities lagen (ADA) för detaljerna om ramp konstruktion. Din stad bör ha kontor planeringsavdelningen. Kalla det att se om det finns några lokala lagar gällande specifikationer rullstolsramp och skaffa nödvändiga tillstånd.
2.
Använd en penna eller krita att rita sidorna på tjockare plywoodskiva, den 3/4-inch blad. Börja med att mäta ner långsida plywoodskiva. Gör ett märke på 6 meter. Detta kommer att underkanten av ena sidan av rampen.
3.
Använd t-torget för att mäta 6 inches direkt ovanför den tidigare märkningen och göra ett annat varumärke. Dra en rak linje från detta varumärke ned till hörnet av plywoodskiva som bildar en triangel som är 6 meter lång och 6 inches hög.
4.
Klipp denna triangel ur plywoodskiva, med hjälp av en såg. Detta är den första sidan av rampen. Använd den för att spåra en annan triangel ur samma plywoodskiva. Detta blir ditt andra sidan av rampen.
5.
Skär 1-genom-4 i två 4-fots bitar. Börja från botten, göra markeringar var 8 inches längs sluttningen av sidorna. Skruva fast de två 1-av-4-tums bitar vid de två första varumärkena börja från botten. Använd två skruvar per sida. Bjälklag på framsidan av rampen ska placeras horisontellt och spola till marken.
6.
Skär 2-by-4s i hälften vilket ger totalt åtta 4-fots bitar. Skruva fast 2-gånger-4 bitar i sidorna, två skruvar per sida, vid andra typer av varumärken. Dessa är de reglarna-horisontellt stödjande medlemmar som går från sida till sida upp mitt på rampen. Lägg till en extra 2-gånger-4 reglar i botten, bakre hörnet av rampen.
7.
Åtgärd 6 meter längs 8-fot kanten på en av de 3/8- tum plywood lakan och göra avtryck. Mät och märk på samma avstånd längs den andra sidan och dra en linje mellan de två varumärkena.
8.
Såga längs linjen och du är kvar med en plywoodskiva som är 4-av-6 meter. Lägg detta blad över det andra arket och spåra det. Skär det andra arket. Om du planerar att lägga ett slutligt lager av masonit eller Skatelite att jämna ut rampen, använd detta blad för att spåra en linje på bladet och skär den också.
9.
Skruva plywood plåt och masonit eller Skatelite till rampen. Placera den första plywoodskiva över benstommen och, med hjälp av träskruv ungefär var fot eller så, skruva blad till 2-av-4-fots bjälkar. Lägg den andra andra plywoodskiva med samma förfarande och sedan den avslutande ark masonit eller Skatelite.

Tips och varningar


 • Du kan lägga till en tillbaka till ramp med att skära av en 6-tums-by-4-fots bit av din 3/8-tums plywood klipp och skruva på den bakre delen av rampen.
 • Skatelite är en vattentät material som används främst för att ytan skateboard ramper.
 • Consult och följ ADA riktlinjer och lokala lagar när man bygger en rullstolsramp.
 • överväga att anlita en expert för att bygga rampen.
 • Annan artikel

 • hur man kan förbättra egendom överklaga
 • Hur du använder borra pumpar
 • hur man använder en färg mixer på en övning
 • Hur konvertera ett garage eller källare till ett rum
 • ska jag täta kring armaturer?
 • hur man installerar används skåp
 • hur man ansöker betong härdning förening
 • hur man installerar trä steg slitbanor
 • hur reface pärla ombord skåp
 • hur man beräknar betong i ett runt rör
 •