DIY: slita ut ett undergolv & kakel

DIY: slita ut ett undergolv & kakel

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-20

Slet ut kakel och undergolv kan verka som en svår uppgift för många villaägare, särskilt sådana som inte har erfarenhet av projekt hem förbättring. Men med lite tålamod och några grundläggande verktyg, ta bort kakel och ett undergolv är ett projekt varje husägare kan slutföra på egen hand

slet ut Kakel

Om arbetar på en relativt liten yta, ta ut plattan för hand med en hammare och en platt skruvmejsel. Håll skruvmejseln upprätt i fogarna och knacka försiktigt på skruvmejseln nedåt med en hammare. När en inbuktning har startats, hålla skruvmejseln snett att undanröja eventuella återstående fogarna. Arbete som det under plattan i vinkel, knacka på skruvmejseln handtaget med hammaren tills kakel släpps.

En lång kofot och en hammare kan användas för större arbeten eller om kakel är svårt att ta bort . Eller hyr en borrhammare från ett hem förbättring butik. Plattorna ska komma upp ganska enkelt med hjälp av verktyget mejseln slutet.

Slet ut undergolv

Det är inte alltid nödvändigt att ta bort golvet för att installera nya golv. Men om du bestämmer dig för att slita ut det nuvarande underlaget antingen ersätta det med något annat eller att reparera skador (som vattenskador), finns det två sätt att göra det.

Om veden spikades i Dra naglarna med en hammare eller en kofot och ta bort trä undergolvet. Om underlaget var skruvas ner, använd baksidan på en elektrisk borr för att backa skruvarna ut och sedan ta bort golvet. Vissa människor väljer att rippa undergolvet utförs med hjälp av kofot eller en rejäl skyffel, men det krävs mycket styrka och får inte vara mycket produktiv. Det kan verka tidskrävande att ta bort varje skruv eller spik, men i det långa loppet kan det spara dig en hel del extra tid och energi. Detta gör också att du kan ta bort ett eller flera lager av undergolv i taget. Vissa jobb kräver endast att avlägsna det översta lagret av underlaget.

Andra tips och idéer

Den andra saken att tänka på innan slet ut kakel eller undergolvet är om det verkligen är nödvändigt att göra det. Ofta kan du installera keramiska plattor rakt över den befintliga undergolvet, och ibland klinkergolv också. Detta kan göras genom att skruva ner en cementplatta först. Innan kakel på befintligt golv och undergolv, se till att höjden på det nya golvet kommer att arbeta med närliggande rum och dörröppningar.

Ta alltid säkerhetsåtgärder, särskilt under rivning, genom att bära skyddsglasögon, skyddshandskar och mask.

Annan artikel

 • hur man bygger ett däck så smidig som ett trägolv
 • hur man gör långa snitt med bordssågar
 • hur man uppskatta grus behov för en uppfart
 • definiera ett pentry
 • kök panel inredningsidéer
 • hur du tar bort kakel glasvägg
 • hur man blandar gips och kalk för väggar
 • hur man ansöker en oljebaserad finish till parkettgolv
 • hur man byter en toalett lock
 • det gamla chicago tegel?
 •