välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför kan inte all plast återvinnas?

Postad av : Stefan Svensson

Med fastighetsnära återvinning spridas och återvinningscentraler poppar upp, fler och fler människor vänder sig till materialåtervinning när det blir dags att göra sig av med sina sopor. Medan nästan allt papper och glas kan effektivt återvinns, plast produkter medför en lite mer av ett dilemma när det gäller att återvinna dem. Som ett resultat av de olika typer av plast som används i förpackningar, kan endast vissa av dessa flaskor, påsar och behållare återvinnas

Identification

nummer inom "jaga triangeln" symbolen längst ner på mest plastbehållare bestämma vilken typ av plast användes för att skapa den. Antal 1 anger polyethelyne terphthalate. Nummer 2 utser polyetylen med hög densitet. Nummer 3 är polyvinylklorid. Nummer 4 är för låg densitet, är nummer 6 för polystyren, och nummer 7 Alla andra behållare för livsmedel.

Missuppfattningar

En av de vanligaste missuppfattningarna i återvinning av plast är uppfattningen att om containern har ett antal på botten då den är återvinningsbar. Detta är långt från sanningen. För närvarande endast plastbehållare med nummer 1 eller 2 stämplas på botten vanligen berättigar till återvinning och även några av dem som yoghurt koppar ofta utstötta. Vidhalsad flaskor med nummer 1 eller 2 på botten är inte heller berättigade till återvinning.

Funktioner

Det finns flera skäl all plast inte kan återvinnas. Till skillnad från glas och papper, plast bryts påtagligt i återvinningsprocessen. Även skillnad från glasflaskor som återanvänds eller smält i nya läglar, återvinns plastbehållare oftast gjorda i andra objekt som konstruktionsmaterial. Plast som PVC är giftiga och kan förorena laster misstag blandas med nummer 1 och 2 plast. Alla dessa faktorer bidrar till en minskad industri efterfrågan på återvunnen plast som företag istället använda en ny eller "jungfru" plast produkt.

Förebyggande /Lösning

Det har varit påtryckningar på plastindustrin för att förändra sitt sätt att märka sina förpackningar för att göra det mer koncist vad som är återvinningsbart och vad som inte. Hittills har de stått emot ändrar märkningen och hävdat att deras användning av triangulära jagar pilarna logotyp aldrig var avsett att representera återvinningsbart och att numreringen system används bara för att sortera olika typer av plast.

Överväganden

Om du är villig att få lite mer kreativt än att bara släppa dina flaskor i curbside lådor, finns det ett antal olika alternativ för återvinning av plast som din kommun återvinningsprogram inte kommer att ta. Om det finns en plast timmer tillverkare i ditt område, eftersom många av dem tar alla typer av plast. Du kan ofta återvinna ren plast matkassar även om de är nummer 4 genom att föra dem tillbaka in i butiken. Vissa anläggningar acceptera solid polystyren, mer känd som frigolit. Kontrollera med Alliansen Skum Packaging återvinningsföretag för mer information.


Copyright © 2011 give2all.org