typer av Lyftkedjornas

typer av Lyftkedjornas

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-23

Lyftkedjor är uppdelade i fyra huvudkategorier, baserat på styrka, kemisk sammansättning, och användning. Dessa är bevis spole kedjor, high-test kedjor, höghållfast kedjor (transportkedjor) och kedjor legering. Kedja specifikationer storlek, kvalitet, angiven kapacitet och räckvidd.Alla stål har kvaliteter knutna till dem, som i huvudsak beskriver deras kemiska sammansättning. För lyft kedjor specifikt omfattar de: 30 Grade, 43, 70, 80 och 100. Bland de lägre klasserna, är betyget till stor del på grundval av kolinnehåll. Ju högre kolinnehåll, starkare kedjan, är enligt en artikel från tillverkare och Manufacturers Association.Trots att alla fyra typer av kedjor som anges ovan anses Lyftkedjornas bör endast legering kedjor användas för lyftutrustningar. Enligt Michigan State University's Office of Radiation, Kemi Biologisk säkerhet, eller ORCBS, de andra typerna inte är tillräckligt starka för denna typ av ansökan och kan gå sönder om överansträngda.

Bevis Coil Kedjor

Bevis spole kedjor lägre kvalitet lyft kedjor. Enligt Peerless Industrial Group, är de ofta används för applikationer som avverkning eller bogsering, samt marina applikationer, jordbruk och industri lyft. De är oftast en klass 30 kedjan tillverkade av låga koldioxidutsläpp stål. Bevis spole kedjor inte bör användas för lyftutrustningar eftersom de är för svaga och skulle bryta, säger Michigan State's ORCBS.

High-test Kedjor

high-test kedjor är ett medium kvalitet kedja tillverkad av medium -kolstål. De har en högre hållfasthet i förhållande till vikten än bevis spole, enligt Rocna Ankare Knowledge Base, vilket gör dem idealiska för industri-, bygg-, jordbruks-och loggning använder. High-test kedjor är vanligtvis Grade 43. Precis som bevis spole kedjor, bör de inte användas för lyftutrustningar.

Höghållfast Kedjor

Enligt Toolee Industrial Group, är höghållfast kedjor (även känd som transportkedjor) förväxlas ofta med high-test kedjor. Men de är annorlunda, säger Toolee. Höghållfast Lyftkedjornas är tjockare, av högre kvalitet kedjor som typiskt sett har krokar i ändarna. De är vanligtvis en klass 70 kätting. Höghållfast kedjor är också rekommenderas inte för lyftutrustningar.

Alloy Kedjor

Alloy kedjor är hållbara kedjor som kan användas för tunga lyft. På grund av sin styrka, är de som vanligen används för lyftutrustningar ansökningar, enligt Michigan State University's ORCBS. Men på kontoret säger att det är absolut nödvändigt att endast Grade 80 eller 100 legering som används för denna typ av applikation. Andra typer av kedjor kan tänja och kan gå sönder utan förvarning.

Annan artikel

 • Hur installerar jag fixturer royce belysning?
 • hur man spika en PÄLSGARNERING band till en aska block
 • metallrör specifikationer
 • hur man kan jämföra diskbänkar
 • hur man konstruerar ett garage på en sluttning
 • hur man installerar kakel adura lyx
 • hur man kan planera en vägg enhet
 • hur man mäter kvadratmeter för golv
 • hem behandlingar för dålig andedräkt
 • hur man bygger en eldstad
 •