hur man fixar en bifold garderobsdörren

hur man fixar en bifold garderobsdörren

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-30

Bifold garderoben dörrar är typen som drar öppna i en V-form med spetsen av V mot dig, snarare än att skjuta på en sida eller öppna passiv hur en vanlig dörr gör. Ibland kan problemet med det översta spåret eller vevlager kan orsaka dörrarna till fel och fungerar inte som de ska. En annan möjlig boven i dramat är en böjd dörr Aligner. Dörr Skenorna är bitar av metall fäst i nedre delen på insidan av garderoben som hjälper till att hålla dörrarna platt när den är stängd. Om man är böjd eller installeras felaktigt kan det hindra dörren från att stanna stängd.

Du behöver:
Skruvmejsel
. Ersätter skruvar.
Bricka.
Ficklampa.
Wire klädhängare (tillval).
Tång.
Dörr Skenorna.


1.
Stäng problemet dörren sakta för att se exakt hur den fungerar och vid vilken tidpunkt att avsluta den börjar inte fungera korrekt. Stäng den andra dörren sakta samt att se hur en väl fungerande bifold dörr ska uppträda på alla stadier. Ta del av när och hur dörren börjar handla upp.
2.
Kontrollera och rensa ut skräp längs översta spåret.
3.
Titta på översta fästet glida längs spåret om problemet verkar vara nära toppen. Familjen Handyman hemsida säger att ibland lagerbock i topp fästet är för hårt eller för löst. Dra åt eller lossa stoppskruven på fästet en liten bit i taget, testa dörren för att se hur varje inställning påverkar driften.
4.
Ta det översta spåret med ena handen och se om du kan flytta den. Om du kan, betyder att det är lösa och kan blockera lagerbock från att arbeta. Dra åt skruvarna längs spåret.
5.
Kontrollera skruvarna i de övre och nedre fästen. Ersätt dem med identiska skruvar om originalen visas korroderad eller isärplockade.
6.
Kolla skruven som håller i dörrhandtaget om detta verkar vara löst. Dra åt eller byt ut den vid behov. Familj Handyman rekommenderar att placera en bricka mellan skruvhuvudet och dörr på insidan om du upptäcker en grop bildas
7
Lyft upp luckan en bit och dra ned lagerbock. . Om du hittar hela fästet är lös eller några skruvar måste bytas ut, lyft luckan för att ta bort den. Lossa den övre fästet vid behov och skjut upp dörren ut om det behövs. Byt eller dra åt vevlagret eller skruvar, och sätt tillbaka luckan i pivot parentes per tillverkarens anvisningar.
8.
Ta bort objekt ligger nära fronten på garderoben och sitta inne den med en ficklampa. Stäng dörrarna, försöka stänga en och sedan dra den andra avslutades med en böjd tråd klädhängare. Rikta ficklampan vid dörren Skenorna och se hur de möter när du stänger dörrarna. Om man är böjd, böja den tillbaka i form om möjligt med en tång, annars byt ut den (du ska kunna ta bort det genom att skruva loss en eller två skruvar) eller ta bort den helt och hållet.

Annan artikel

 • hur man märker gångjärn till dörr och karm
 • tips om styckning drywall försäljningsställen
 • handverktyg för att bygga timmerstugor
 • Hur installerar jag en fristående duschvägg?
 • hur man installerar en mosaik backsplash kakel ark
 • monteringsanvisningarna för den RIDGID ac9944
 • timmer krydda tekniker
 • hur man installerar en tunga & Groove golvet runt en tegelsten spis
 • hur man skär av rostfritt stål med en acetylen facklan
 • Hur beräknar jag loppet av en ås?
 •