Hur man känner igen en gammal romex

Hur man känner igen en gammal romex

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-21

Romex är namnet för en typ av icke-metalliska elektriska ledningar som sitter i väggarna i ett nytt hem under byggtiden. Det har funnits sedan 1922 (ref 1) men blev inte populär i nya bostäder fram till 1950-talet. Det har sedan blivit de facto standard i bostadshus.Det finns andra typer av hushåll ledningar som funnits ännu längre, så att erkänna skillnaderna mellan de gamla Romex och före andra världskriget ledningar kan bli en utmaning för den genomsnittliga homeowner.

Du behöver:.
Romex slida ripper


1
Titta efter märkning på plast höljet som säger. "Romex. " Det kan vanligtvis hittas på nyare Romex ledningen från 1970-talet och senare. Det finns också ett antal beteckning tryckt på plastslida antingen "12-2 G" eller "12-3 G. " Siffran 12 anger spårvidd eller tjocklek, av tråd, medan den andra följt av G anger två eller tre levande elledningar plus en jordkabel.Alternativt kan slida säga "NM", som betyder icke-metalliska, och även ge det maximala antalet volt kabeln kan bära. Det är också möjligt att hitta 13-och 14-gauge wire Romex tillsammans med "2 G" och "3 G" beteckningar (Referens 2)
2
Rip cirka två inches. . av plast höljet tillbaka med hjälp av en Romex slida ripper, gjorde en typ av kabelskalare speciellt för Romex kabeln. Strip en överbliven kabel förrän huvudströmbrytaren har stängts av vid den stora panelen, och hitta en oanvänd tråd bly som har stängas av med en tråd mutter, en typ av skarvning enhet som vrider på slutet av koppartråd . Leta efter ett paket av tre eller fyra trådar. En Romex bunt innehåller tre kablar kommer att ha en naken koppartråd längs med en svart tråd och en vit tråd. En Romex knippe fyra trådar kommer att ha en bar koppartråd samt en vit, röd och svart kabel (Referens 2).
3.
Kontrollera Romex kablar ansluts till säkrade kopplingsdosor och eluttag lådor, som anges av NEC, National Electrical Code (referens 3). Dessa typer av eluttag lådor metall eller plast och kan skruvas eller spikas direkt på en stud eller reglar innan drywall hängs.Leta efter en distinkt letar metall låda med framsidan öppen, samtidigt som varje sida har färdigskurna cirkulära hål som kan stansas att låta ledningarna passerar. Plastlådan har inte mycket tunnlar där naglar kan köras igenom, och kanaler för Romex tråd att gå in (Referens 2). Du vet att du har att göra med gamla Romex när kablarna passerar bostäder dubbar en fot över golvet och används för att koppla eluttag lådor.
4.
Leta efter gris-stjärt, en Romex ledningar teknik med hjälp av en mutter som ansluter via en enda kabel från vägguttaget att två live Romex strömkablarna. Detta är ett sätt att befästa kabeldragning. Håll utkik efter denna Romex kabelkonfiguration i belysning också (Referens 2).
5.
Leta efter keramiska rattar och rör som går längs utformningen av hemmet. Att hitta denna avgränsade elledningar skriver i ett bostadshus utesluter närvaron av gamla Romex. Knopp och rör ledningar är en föråldrad ledningar konvent som föregick andra världskriget och förekommer normalt endast i mycket gamla hem. Ledningarna måste exponeras för luften för att avleda värme och är känsliga för skador (referens 3).Gamla Romex och knoppen och rör ledningar är oförenligt, så att hitta närvaron av en utesluter närvaron av den andra.

Tips och varningar


 • leta efter en annan populär moderna ledningar kallas armerad kabel, som har en distinkt metallhölje som liknar rustningar, därav namnet. Det brukar finnas i samhällen där Romex inte är tillåten (Referens 3).
 • Annan artikel

 • hur fästa vinyl plattor på betong
 • skåp gångjärn stilar
 • hur man byter en bit av keramiska golvplattor
 • rännor information
 • hur man kakel en stenmur
 • komprimerad asbestfiber substitut
 • hur ljudisolerat för buller
 • hur man lägger golv kakel till en golvbrunn när golvet sluttar
 • hur reparera hål i plast
 • Hur solar elektriska kraftverk system?
 •