hur man kan bli efter tillverkningen damm

hur man kan bli efter tillverkningen damm

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-09-24

Spänningen på en nyligen ombyggda rum kan fizzle snabbt när man inser att allt i sikte är täckt av ett tjockt lager av damm. Medan uppförandet damm inte utgör samma hot som din run-of-the-mill hushåll damm, kan det snabbt samla patogener som främjar spridningen av bakterier och andra sjukdomar i hela ditt hem. För att inte nämna, kommer alla allergiker sannolikt att vara olycklig tills du får röra städas upp

Du behöver:.
HEPA dammsugare filter
. Broom.
Dammsugare.
Handdukar.
Duster.
Används torktumlare ark.
Ugnen och luftkonditionering filter.
Ånga rengöringsmedel för golv, kan hyras.


1.
Byt ut din gamla dammsugare filter med ett HEPA --- hög partikelavskiljningsgrad --- filter. Utan rätt filter kan dammsuga rör upp och även sprida damm genom ditt hus. HEPA-filter se till att din vakuum fångster så mycket av dammpartiklar som möjligt.
2.
Sweep så lite som du kan hantera. Medan vissa svepande kommer sannolikt att bli nödvändigt, vårdslösa svepande kommer bara att sprida damm. När det är möjligt använda ett vakuum för att avlägsna smuts och damm från dina hårda golv.
3.
Dust allt. Du har förmodligen tänkt att damma fönsterbrädor, hyllor, ramar och möbler, men glöm inte att väggar, fönster och dörrar kan attrahera damm också. Drape en fuktad handduk över i slutet av en kvast och använda den för att ta bort damm från de höga delarna av dina väggar. Använd sedan en mjuk trasa eller begagnade lakan torktumlare för damm socklar och andra ytor. Du kommer förmodligen att damm flera tillfällen.
4.
Ändra din ugn och /eller luftkonditionering filter till ett med den högsta MERV --- minimikrav på energieffektivitet rapportering värde --- du kan hitta. Filter med hög MERV bidra till att minska spridning av damm genom att fånga det som luften går genom enheten.
5.
Ta bort ventilen täcker och rengör kanaler med en dammsugare bilaga. Detta hjälper fånga in de partiklar som inte fastnar i det nya filtret.
6.
Ångtvätta din kakel och trägolv. Många gånger kan bygga damm bosätta sig i små sprickor och fel i hårda golv, vilket gör det svårt att ta bort. Ett golv ånga renare, tillsammans med vad rengöringslösning du brukar använda på dig våningen, borde göra susen.
7.
Vakuum igen. Du kommer förmodligen att behöva gå över golvet flera gånger för att bli av med mycket damm. Kontrollera dina filter och vakuum påse ofta. De kommer att plocka upp mycket mer partiklar än vanligt.

Annan artikel

 • hur man ansöker stuckatur på betongblock vägg
 • hur du väljer kakel för disk & golvet
 • hur man installerar panel i en källare
 • hur man bygger en dusch kakel badrum
 • hur du ställer vik botten kakel
 • Hur man monterar en bänkslipmaskin
 • Hur skapar jag en stödmur med trä?
 • hur man installerar kakel över trä trappor
 • kreativa sätt att täcka badrumsväggarna
 • betong poleringsteknik
 •