riktningar för byggnad eldstäder

riktningar för byggnad eldstäder

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-05-06

Adobe /jord-lera eldstäder har gjort comeback sedan nypremiären av jorden, COB och monolitiska adobe började för 20 år sedan. Skulpturer försköna ofta dessa eldstäder och ugnar, vilket kan laga mat såsom bröd och pizza med liten eld där i ugnen-box. Eldsprutande drake ugnar eller eldstäder kan innehålla en liten propan tank med mini flamma som kastar kvarstad tub komma ut i leran-skulpterade munnen, medan andra kan funktionen vingar eller klor Håll dörren, bänkar och mat-skärning räknare inbyggt för picknick och friluftsliv.

Du behöver:
Hard hatt
. Stövlar eller tunga skor arbetet.
Kraftiga arbetshandskar.
Skyddsglasögon.
Slägga.
HACKA.
Spade.


1.
Pile tegel, cementblock eller flata sidor stenar till en plattform /golv för den öppna spisen. Bygg denna plattform 4 eller 5 meter höga för eldstäder med ugnar och matlagning hyllor härden, vilket gör enkel tillgång till ugn eller dörrar för brand-anbudet. Se till att golvet i ugnen är jämn och så platt som möjligt. Murbruk är inte nödvändigt, (även om jorden mix kan tjäna som murbruk om så önskas) om inte om du bor i en hög aktivitet jordbävningszon.
2.
lossa två hinkar med lerjord på din mark tarp. De flesta smuts har en lerhalt. Lägg halm sakta av fång, samtidigt som man kompletterat små mängder vatten samtidigt blanda med fötterna. Stomp, vrid och krossa blanda ihop samtidigt som du drar i hörnen av tarp i mitten. Din mix är redo när det börjar se ut som en hopvikt burrito, eller känns som rå degen till dina fötter.
3.
Compact sanden i en behållare som du känner är stort nog för insidan av ugnen eller brännkammare. Använd en behållare samma form som vad du vill för insidan av box-ugnen. Blöt sanden och tryck sanden i trånga, sedan vända den upp och ner ovanpå din plattform golv. Shape denna våt sand-mögel om det behövs. Det kommer att utgöra insidan av din spis eller ugn. Det är också vanligt att bilda eldfast tegel väggar antingen mortaring dem eller stapla dem och trycka på jorden-lera mix bakom dessa inre brand-box väggar, som utgör den öppna spisen form runt dem.
4.

Packa blanda runt din våta sandform lager för lager. Applicera tjocka jorden för hand laster, trycka och forma den till en yttre äggformade skal för mögel, eller den mer fyrkantiga eldstaden om du använde tegel. Form och ladda denna blöta leran tills kupolen är helt täckt. Gör sedan en komplett skal av mycket tjock lera har dränkts halm minst 3 inches tjock, den kan vara tjockare även än lerlager innan det. Denna la tankskalet och dess åtföljande dörr gör det inre värme för en ugn, är det nödvändigt att en enkel spis med grill.
5.
Form och på ett nytt lager jord över detta lager, igen minst 3 eller 4 inches tjock. Utjämning av yttersta lagret med en våtare jord mix med mindre halm ger en slät yttre ugn utseende. Hitta ett konstverk som kan fungera som ett dörrhandtag eller använda ett fint formad, tjock bit av trä. Som den fuktiga jorden torkar till en seg konsistens sätter du hantera ordentligt i det område som du valt för dörren, om du valt att ha en.

Tips och varningar


 • Blandning jorden med bara fötter stimulerar tryckpunkter genom hela kroppen, lera, jord-och fotmassage arbeta tillsammans på ett kraftfullt helande sätt. Du kan inte lägga för mycket halm. Prova att måla det med akvarell och sedan beläggning den med en hemmagjord oljebaserade vax blandning av uppvärmning av akvareller och vax blandning tillsammans och tillämpar med penslar. För att använda ugnen, bränna en brand i rutan med dörren öppen tills du har kol, sedan lägga i maten och stäng dörren.
 • Du bör tjockt måla en yttre beläggning med olja /vax lager borstad om för årlig skötsel och underhåll. Om du väljer att göra olja /vax beläggningar, vara säker på din ugn sitter under en rock-solid bas så att vatten inte kan rinna in under eller i din ugn eller spis.
 • Annan artikel

 • nya garderob idéer
 • hur wrap mitt hus med Tyvek
 • hur man bygger en brännare gas smedja
 • soptunna låda specifikationer
 • kontor skåp förvaring idéer
 • standardhöjd för en stol järnväg gjutning
 • Hur gör jag faktor i arbets-kostnaden för en källare ledningsdragning jobb?
 • lödning förfaranden
 • hur man kan planera en vägg enhet
 • hur man refinish ett nej golv yta lövträ
 •