betongplattan byggmetoder

betongplattan byggmetoder

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-06-06

En betongplatta kan tjäna flera syften i ett hus. Hällde som en flytande platta på grus, kan man stödja huset utan att behöva frost väggar eller en hel stiftelse. Hällde i samband med frost väggar, kan det tillföra värmeisolering och styvhet. I båda program kan vatten rör integreras med betongplattan för värmegolv.

Förberedelser

En betongplatta bör hällas på toppen av material med låg vattenhalt, i syfte att undvika risken för böljande. Om marken du arbetar på är vatten-glans lera, måste det grävas antingen ner till berggrunden eller under frost linjen och ersättas med krossad sten eller grus. Bygg en stabil form av armerad 2x10s som hålls på plats med intressen drivs ner i marken. Dessa är vad som kommer att ge plattan dess form, så de behöver ställas exakt. Om du bygger en isolerad platta, lägg hårdskum lakan på grus och tejpa ihop dem med sidospår tejp. Detta förhindrar att värmen på plattan från att komma ut i marken.

Rebar

Betong har mycket hög tryckhållfasthet, men relativt låg skjuvhållfasthet. Detta innebär att det behöver förstärkas med stål armeringsjärn, som hjälper till att förhindra sprickbildning. Lägg armeringsjärn bitar 12 inches isär i båda riktningarna, vilket skapar ett rutnät av 12-tums torg. Stötta de armeringsjärn upp med tegel eller kommersiellt köpt plast armeringsjärn innehavare, så att det upphävs ungefär i mitten av skivan. Om din platta är 6 inches tjockt ska armeringsjärn vara 3 inches från marken. Anslut bitar av armeringsjärn tillsammans vid varje punkt där de kors, skapar en stel rutnät som binder din betong tillsammans.

Glättning

Efter att betongen hälls i form, kommer den torka och härda under en period av timmar. Under denna tid är det viktigt att upprepade gånger arbete ytan av betong att göra det så smidigt som möjligt. Mycket av fukt i betongen kommer att stiga till toppen, där den kan växlas av med en lång bräda. Använd en bräda som är lång nog att du kan vila den på de blanketter på båda sidor av skivan. Du kommer då att kunna flytta den fram och tillbaka i en sågning rörelse hela plattan, samtidigt utjämning ytan och ta bort överflödigt vatten. För professionella resultat, när betongen är svårt nog att gå på, gå över den med en kraft murslev, som fungerar som en stor horisontell fläkt och ger konkreta ett platt och blank yta.

Annan artikel

 • ångbastu nackdelar
 • hur man omforma ett 5x8 badrum
 • Hur gör jag plattar ändarna på schemat 40 metallrör för svetsning?
 • hur man lägger en odlad öppen spis i sten
 • hur mycket avståndet mellan brädorna det ska vara när du bygger en kortlek?
 • hur man bygger golv för balkongen eller verandan
 • utrymme planering för ett kontor interiör
 • hur man lägger studsat matta stoppning
 • hur man mäter enligt skåp ljus
 • sukkah takkonstruktioner alternativ
 •