sukkah takkonstruktioner alternativ

sukkah takkonstruktioner alternativ

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-02-05

Varje år, judar bygga tillfälliga skydd utomhus som heter sukkahs enligt ett bibliskt samtal som (Levitcus 23 "Ni ska bo i lövhyddor i sju dagar Alla medborgare i Israel skall bo i lövhyddor. ": 42). Det finns inga fastställda krav på väggarna i dessa skyddsrum, som du kan bygga från något, från plywood bambu till PVC rör. Den sukkah tak, dock måste bestå av naturliga material, speciellt monterad för semester. Judiska lagen föreskriver att taket ger skydd mot solen och tradition tillägger att taket inte vara så fast att skymmer stjärnorna.

Wood

Ett alternativ för sukkah s tak mateiral, eller Schach, är trä, en perfekt organiskt material. Kom dock ihåg att alla redskap eller föremål som tillverkats för att tjäna som syfte, räknas inte som "organiskt material" och kan inte fungera som sukkah takläggning. Till exempel kan du inte använda trä strejkvakter, designad för användning som stängsel. Varken kan du använda ren bomull eller trähandtag av räfsor eller kvastar. Du kan använda slipat timmer på taket, under förutsättning att det har slipat till en bredd av mindre än 16 inches, eller fyra tefachim. Ett nätverk av långa, tunna trä dymlingar eller remsor tjänar väl för att stödja mindre bitar av trä eller annat organiskt material.

Vegetationen

Istället för att välja slipat trä av uppsättning mått kan du också gå närmare källan, byggnad din sukkah tak av vegetation av obegränsad storlek. Bambupålar, vintergröna kvistar, vass och gräs allt fungera bra som sukkah taktäckningsmaterial, som tätt, de effektivt blockera solljus och ändå ge luckor att visa natten stjärnorna. Men kan leva vegetation som fortfarande är fast i marken, inte utgöra ett sukkah tak. Därför kan du inte bygga en öppen tak sukkah direkt under den breda, låga grenar på ett träd. Inte heller kan du använda en levande spaljé som sukkah tak.

Schach Mats

Om du föredrar att köpa färdiga taktäckning, ett antal återförsäljare säljer Schach mattor som uppfyller judisk lag. Judaism. com säljer bambu mattor, lämpliga för sukkah tak, i en mängd storlekar, från 6 av 8 meter upp till 8 med 12. Mattorna rulla iväg för praktisk förvaring. Du kan välja mellan standard eller mehadrin mattor. "Mehadrin" hänvisar till någonting, såsom livsmedel, rituella föremål eller husgeråd, som uppfyller de strängaste tolkningarna av judiska lagar. Judaism. com är mehadrin Mats funktionen olika surrningar, som uppfyller kravet att endast enkel sträng, inte vridna strängar, användas, och att de binder takmaterial löst. Om du väljer att investera i Schach mattor, kom ihåg att även du kan lämna resten av sukkah struktur upp hela året, måste du ta bort Schach Mats utom när firar Sukkot.

Annan artikel

 • bordslampa skugga material idéer
 • hur man kan kontrollera materialet av gardiner
 • ceder betsfärger
 • komponenter i garderoben hårdvara
 • tak designprogram
 • idéer för att täcka garderoben
 • information om vindkraftverk i Wisconsin
 • typer av sladdlösa borrmaskiner
 • Hur installerar jag solceller för bostäder?
 • typer av hårda träslag som används för golv
 •